Home » Știri » Dragnea, despre atacarea la CCR a Legii 90/2001: nu intenţionez să fiu prim-ministru

Dragnea, despre atacarea la CCR a Legii 90/2001: nu intenţionez să fiu prim-ministru

Sebastian Rotaru / 05.01.2017, 17:14
Dragnea, despre atacarea la CCR a Legii 90/2001: nu intenţionez să fiu prim-ministru

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat joi, la Parlament, referitor la decizia Avocatului Poporului de a sesiza la Curtea Constituţională Legea 90/2001, că el nu intenţionează să fie prim-ministru.

Liviu Dragnea a spus nu intenţionează să fie prim-ministru “nici acum, nici mâine, nici anul ăsta”, în schimb a observat “două presiuni nepermise” din partea Administraţiei Prezidenţiale la adresa Avocatului Poporului şi a judecătorilor de la CCR, spune news.ro.

“Am câteva observaţii ca să ne lămurim: nu intenţionez să merg prim-ministru acum, nici acum, nici mâine, nici anul ăsta. Am dat un vot de încredere şi l-am dat din toată inima actualului Cabinet, îl sprijin pe Sorin Grindeanu şi Cabinetul lui şi eu şi partidul şi coaliţia guvernamentală din toate puterile. Deci nu am de gând să fac vreun pas în sensul ăsta. Am decis să fiu preşedintele Camerei Deputaţilor şi aici rămân”, a afirmat Liviu Dragnea, întrebat cum vede decizia Avocatului Poporului de a contesta la CCR Legea 90/2001.

Liviu Dragnea a susţinut că a văzut “două presiuni nepermise” din partea Administraţiei Prezidenţiale la adresa Avocatului Poporului şi a judecătorilor de la CCR.

“În schimb, ceea ce am văzut astăzi speram să nu mai văd niciodată în România. Am văzut două presiuni nepermise din partea Administraţiei Prezidenţiale, dacă doamna a vorbit serios, dacă a vorbit în numele Administraţiei, să nu se fi trezit vorbind singură, şi anume o presiune nepermisă asupra judecătorilor de la Curtea Constituţională, transmiţându-le ca nu cumva să ia în seamă ce a sesizat Avocatul Poporului. Şi, de asemenea, o ameninţare şi o presiune pe Avocatul Poporului căruia i s-a transmis că trebuie să ţină cont de ceea ce vrea preşedintele României”, a completat preşedintele social-democraţilor.

Dragnea a ţinut să precizeze că “Avocatul Poporului nu este subordonat nimănui”.

“Pe de altă parte, chiar remarc înţelepciunea Avocatului Poporului care a stat deoparte de disputele politice în ultimele zile şi nu a introdus această acţiune până când nu s-a finalizat instalarea Guvernului. De aici încolo decide CCR. Pentru mine este mai puţin important ce decizie va lua”, a conchis liderul PSD.

Preşedintele Klaus Iohannis este ”indignat” de demersul Avocatului Poporului de a ataca la CCR articolul 2 din Legea 90/2001, fiind surprins că acesta acţionează ”în beneficiul unui singur om”, a declarat, joi, purtătorul de cuvânt al şefului statului, Mădălina Dobrovolschi.

„Preşedintele României este indignat de acţiunea din această dimineaţă a Avocatului Poporului, o acţiune cu un unic beneficiar”, a spus ea.

Dobrovolschi a mai spus că preşedintele României este surprins şi de ”rapiditatea cu care Avocatul Poporului doreşte să devină util noii majorităţii politice”.