Home » Știri » Dragnea, replică pentru Iohannis, după ce președintele a trimis la CCR legea eliminării celor 102 taxe

Dragnea, replică pentru Iohannis, după ce președintele a trimis la CCR legea eliminării celor 102 taxe

Octavian Palade / 15.11.2016, 13:16
Dragnea, replică pentru Iohannis, după ce președintele a trimis la CCR legea eliminării celor 102 taxe

Președintele PSD, Liviu Dragnea, îl acuză pe Iohannis, într-o postare pe Facebook, că ”îi umileşte pe români” și că motivațiile sesizării CCR sunt politice.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, iniţiatorul legii care elimină peste o sută de taxe, spune că motivele pentru care preşedintele Klaus Iohannis a trimis la CCR actul normativ sunt ”exclusiv politice”.

Dragnea afirmă că președintele ”îi umileşte pe români”, iar pentru a înţelege de ce este bună legea, ar fi trebuit să meargă la una dintre cozile la care românii stau doar pentru a plăti una din cele 102 taxe.

”Înainte să recurgă la astfel de metode privitoare la legea prin care am eliminat cele 102 taxe, Klaus Iohannis ar fi trebuit să meargă la una din cozile la care românii stau doar pentru a plăti una din aceste taxe. Ar fi înţeles de ce această lege este bună şi necesară. Klaus Iohannis nu trăieşte printre români şi nu înţelege că oamenii pierd zeci de ore în fiecare an pentru a plăti aceste taxe nefiscale. Preşedintele îi umileşte pe români, iar motivaţiile pentru care trimite legea la CCR sunt exclusiv politice”, a scris șeful social-democraților pe pagina sa de Facebook.

”Vreau să vă asigur că, şi de acum înainte, vom face tot ce este legal pentru a pune această lege în aplicare. Doar aşa românii vor face parte din clasa de mijloc”, a încheiat liderul PSD.

Klaus Iohannis a trimis Curţii Constituţionale o sesizare referitoare la legea prin care sunt eliminate peste o sută de taxe, inclusiv taxa radio-TV.

Iohannis solicită declararea actului normativ ca neconstituţional în integralitate și susține, în motivarea deciziei, că prin lege sunt încălcate normele constituţionale referitoare la principiul separaţiei puterilor în stat şi cel al legalităţii, raporturile Parlamentului cu Guvernul, rolul Guvernului, precum şi cele care guvernează bugetul public naţional.

În plus, șeful statului acuză încălcarea atât a normelor constituţionale, a Legii responsabilităţii fiscal-bugetare, cât şi a Legii pentru aprobarea plafoanelor unor indicatori specificaţi în cadrul fiscal-bugetar pe anul 2016.