Home » Știri » Dragnea: Radioul şi Televiziunea Publică vor avea finanțare de la bugetul de stat

Dragnea: Radioul şi Televiziunea Publică vor avea finanțare de la bugetul de stat

George Stanciu / 25.10.2016, 14:45
Dragnea: Radioul şi Televiziunea Publică vor avea finanțare de la bugetul de stat

Liviu Dragnea, președintele PSD, a transmis marți că, după eliminarea taxei radio-tv, începând de anul viitor, cele două instituții vor fi finanțate de la bugetul de stat, şi nu din taxe, el afirmând că că declarațiile liberalilor cu privire la eventualul control politic al instituțiilor media nu sunt altceva decât ”minciuni gogonate”.

Liviu Dragnea spune că îi este destul de greu să facă vreun comentariu cu privire la niște ”minciuni atât de gogonate”, acesta făcând referire la afirmațiile deputatului PNL, Andreea Paul.

”Eu am spus un lucru simplu şi foarte uşor de înţeles, pentru TVR şi pentru Radio se va face un calcul, care este deja realizat şi care va fi pus în legea bugetului de stat, şi anume, pentru fiecare cetăţean român care acum ar trebui să plătească taxa radio-tv, se calculează un cuantum de 21 de lei, se înmulţeşte cu numărul de cetăţeni şi acea sumă va fi pusă, din bugetul de stat, nu din taxe, ca şi prevedere pentru Radio, care înseamnă 480 de milioane de lei, mai mult decât au acum”, a afirmat Liviu Dragnea, citat de news.ro.

El a mai adăugat că, pentru Televiziunea Română, suma va fi de 34 de lei, care se traduce într-un total de 620 de milioane de lei, bani ce vor fi acoperiți de la bugetul de stat.

”Repet, nu se pun taxe, este un calcul care se face. Poate acea doamnă nu ştie aritmetică, nu este niciun fel de problemă. Acesta este bugetul pentru TVR, adică un buget mai mare decât cel pe care îl au în mod normal”, a mai transmis liderul PSD.

El a discutat și despre controlul politic asupra instituțiilor, respingând ideile conform cărora acest fapt ar putea deveni o realitate: ”Acum, 48% aproximativ din bugetul cred că al radioluliui sau al TVR, este asigurat din bugetul de stat. Deci şi acum depind de bugetul de stat, aprobat de Parlament. Această manipulare grosolană pică”, a concluzionat Dragnea, adăugând că influența politică apare în cadrul procedurii prin care sunt numiți cei de la șefia instituțiilor, procedură pe care speră să o poată modifica anul viitor.