Home » Știri » Efectul Trump a fost benefic pentru economia Marii Britanii

Efectul Trump a fost benefic pentru economia Marii Britanii

Sebastian Rotaru / 03.02.2017, 15:00
Efectul Trump a fost benefic pentru economia Marii Britanii

Alegerea lui Donald Trump ca președinte al Americii a fost un impuls pentru piețele financiare din Marea Britanie, iar economia acesteia a avut doar de câștigat.

Guvernatorul adjunct pentru politica monetară la Banca Angliei, Ben Broadbent, a declarat pentru BBC News că unele dintre planurile economice ale lui Donald Trump ar putea ajuta Marea Britanie.

Donald Trump a promis să reducă taxele și impozitele și să stimuleze cheltuielile pentru infrastructura din SUA, dar, de asemenea, va ridica și barierele comerciale.

„Piețele financiare au avut o viziune realtiv optimistă până în prezent. Ați văzut creștere de încredere în afaceri, în special în Statele Unite, ați văzut că piața finaciară a devenit mai optimistică și cred că a avut un impact asupra noastră (n.red – Trump)”, a declarat acesta pentru BBC.

Cu toate acestea, Broadbent a spus că este prematur să se prpnunțe asupra efectelor complete pe care le vor aduce politicile lui Donald Trump.

Piețele mondiale au fost impulsionate de așa-zisul „efect Trump”, după ce investitorii au mizat pe politicile președintelui american, în ceea ce privește politicile de stimulare a investiției pentru infrastructură și de impozitare mai mică a întreprinderilor mici, concretizarea și stimularea economiei SUA.

Totuși, guvernatorul adjunct pentru politica monetară la Banca Angliei a atras atenția asupra unei note de precauție cu privirile la unele dintre politicile Republicanului.

„Sunt și alte lucruri pe care administrația Trump le-a spus, iar populația ar putea să se îngrijoreze mai mult, ori au făcut-o deja pe unele piețe. Și ar trebui să spun, în general, că sunt încă multe de văzut în legătură cu planurile detaliate, inclusiv cele pentru politica fiscală, pentru cheltuielile guvernamentale, taxe și așa mai departe, asșa că va trebui să așteptăm și să vedem”, a spus acesta.