Elevul cu ADHD din Pitești ai cărui colegi au refuzat să intre la ore revine la școală, însoțit de mama sa

de:
01 11. 2016, 16:05
Sursă imagine: www.universulargesean.ro

Elevul diagnosticat cu ADHD de la școala numărul 16 ”I.L. Caragiale”, din Piteşti, ai cărui colegi nu au mai vrut să intre la cursuri alături de el, a revenit la școală, acesta fiind asistat la cursuri de către mama sa.

Băiatul din clasa a 7-a B de la școala ”I.L Caragiale” din Piteşti, diagnosticat cu ADHD, a revenit săptămâna aceasta la cursuri, după ce evaluările de specialitate au dovedit că poate participa în cadrul unei clase normale de școală.

”Copilul a revenit la şcoală, este integrat, face cursuri alături de ceilalţi elevi şi este însoţit de către mama sa” a afimat, marţi, pentru news.ro, Dumitru Tudosoiu, şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean Argeş.

Întrebat dacă elevul va mai rămâne la aceeaşi şcoală, Tudosoiu a răspuns: ”În principiu da, pentru că pentru această integrare ne-am zbătut”.

Inspectorul general şcolar al judeţului Argeş a mai transmis că, până în prezent, nu au mai fost făcute reclamații de către colegi, sau de către părinții acestora.

”Deocamdată, nu sunt reclamaţii, sper ca lucrurile să reintre pe făgaşul normal şi să nu avem probleme în continuare”, a concluzionat Dumitru Tudosoiu.

Elevii clasei a 7-a B de la şcoala generală numărul 16 din Piteşti au refuzat să mai ia parte la cursuri, pentru o perioadă de trei zile, alături de un coleg de-al lor diagnosticat cu ADHD, ce avea un comportament violent față de restul clasei.

În urmă cu o săptămână, copilul a fost scutit medical de la cursuri, pentru a fi supus mai multor investigaţii medicale şi psihilogice care să arate dacă acesta poate fi integrat în sistemul de învăţământ de masă sau dacă trebuie mutat la o școală specială.