Home » Știri » Evaluarea Națională și Bacalaureat 2021. Când se vor desfășura anul acesta. Anunțul ministrului Educației

Evaluarea Națională și Bacalaureat 2021. Când se vor desfășura anul acesta. Anunțul ministrului Educației

Alexandru Cazacu / 25.03.2021, 16:03
Evaluarea Națională și Bacalaureat 2021. Când se vor desfășura anul acesta. Anunțul ministrului Educației

Ministrul Educației a anunțat când se vor desfășura Evaluarea Națională și Bacalaureatul în acest an. Potrivit lui Sorin Cîmpeanu, examenele naționale se vor desfășura la datele stabilite, iar clasele terminale rămân la programul stabilit.

Evaluarea Națională și Bacalaureat 2021. Când se vor desfășura anul acesta examenele naționale

Joi, la Ministerul Educației, ministrul Sorin Cîmpeanu a avut o ședință a Comitetului de Dialog Social cu reprezentanții sindicatelor elevilor și părinților. În cadrul ședinței ministrul Educației a propus ca elevii să susțină examenele naționale la datele de pe calendarul actual.

„Examenele naționale se vor desfășura la datele stabilite conform calendarului deja aprobat și cunoscut”, a declarat ministrul Sorin Cîmpeanu, potrivit Antena 3.

Evaluarea Națională 2021

Așadar, probele scrise la examenul de Evaluare Națională de anul acesta se vor susține în perioada 22 – 25 iunie. De asemenea, clasele terminale rămân pe programul stabilit. Mai exact, vacanța pentru sărbătorile pascale catolice va fi între 2 aprilie și 11 aprilie, iar vacanța pentru sărbătorile de pascale ortodoxe între 30 aprilie și 9 mai.

Pentru toate celelalte clase, vacanța de primăvară va începe la data de 2 aprilie și se va termină la data de 4 mai.

Examenul de Bacalaureat 2021

Probele scrise la examenul de Bacalaureat vor fi susținute în acest an în perioada 28 iunie – 1 iulie. La examenul de Bacalaureat probele de competențe vor fi echivalate conform unor proceduri elaborate de Ministerul Educației. Se vor susține competențele digitale pentru promoțiile anterioare.

Totodată, clasele terminale termină vacanța pe data de 9 mai, spre deosebire de toate celelalte clase care vor reveni la școală pe data de 4 mai.

Ministrul Educației, despre structura anului școlar

Miercuri, 24 martie, ministrul Educației a vorbit despre structura anului școlar. Sorin Cîmpeanu susținea că va propune o scurtarea cu o săptămână a semestrului al II-lea, pentru a permite Evaluării Naționale să înceapă la 22 iunie. De asemenea, ministrul Cîmpeanu a spus că nu este corect ca școlile să fie închise, deoarece în interiorul acestora sunt respectate regulile.

„Voi propune varianta reducerii cu o săptămână a celui de-al doilea semestru. Dacă această variantă va fi acceptată înseamnă că examenele naționale vor rămâne exact așa cum au fost planificate și nu vom mai avea problema de predictibilitate. Mai exact, Evaluarea Națională pentru toți elevii clasei a opta ar urma să înceapă pe data de 22 iunie, prima zi după sărbătoarea de Rusalii, și pe parcursul a trei zile, 22, 23 24 iunie să se deruleze Evaluarea Națională așa cum a fost planificată, nicio modificare, a declarat ministrul Educației la Digi 24.

Când se vor desfășura examenele naționale în 2021
Când se vor desfășura examenele naționale în 2021

De asemenea, examenul de Bacalaureat se va ține așa cum a fost planificat, în următoarea săptămână, începând din din 28 iunie, astfel nu se va modifica nimic din examenele naționale.

”Începând cu data de 28 iunie, așa cum a fost planificat să se deruleze Bacalaureatul. Această variantă are avantajul că nu modifică nimic din examenele naționale. Are, de asemenea, avantajul, pot spune, că nu duce finalul anului școlar pentru clasele de la clasa pregătitoare până la clasa a șaptea și de la clasa a noua până la clasa a unsprezecea în afara lunii iunie”, a adăugat Sorin Cîmpeanu.