Home » Știri » Explozie puternică în Turcia, în fața unui sediu de poliție

Explozie puternică în Turcia, în fața unui sediu de poliție

Octavian Palade / 04.11.2016, 09:42
Explozie puternică în Turcia, în fața unui sediu de poliție

O explozie puternică s-a produs în Turcia, în faţa sediului Poliţiei din orașul Diyarbakir.

O explozie puternică, de origine necunoscută, s-a produs vineri, în vecinătatea unei clădiri care aparţine Poliţiei din Diyarbakir, un oraş cu populaţie majoritate kurdă, transmite AFP, potrivit news.ro.

Deflagrația – care a avut loc în cartierul Baglar – a fost auzită de un jurnalist AFP care se afla la aproximativ cinci kilometri distanţă de clădirea poliţiei. Acesta a relatat că o coloană de fum alb şi dens se ridica de la locul exploziei.

Aproximativ 20 de persoane au fost rănite, dintre care două grav, potrivit unor oficiali din domeniul securităţii, care au preferat să-și păstreze anonimatul. De asemenea, numeroase ambulanţe au fost trimise la faţa locului.

Focuri de armă au fost trase după incident, a mai precizat jurnalistul AFP.

Această explozie puternică are loc la doar câteva ore după reţinerea liderilor şi a unor deputaţi din principalul partid prokurd, în cadrul unei anchete „antiteroriste” desfășurată în rândurile rebelilor PKK.

Pentru moment, nu s-a reușit să se stabilească o legătură între cele două evenimente.

Mai multe clădiri locuite din apropierea sediului poliţiei au fost puternic avariate, a mai transmis jurnalistul AFP.

Oameni de ordine au tras focuri de armă în plan vertical pentru a împrășitia mulțimea de locuitori furioşi care scanau slonaguri antiguvernamentale.

„Să nu ne batem! Ar trebui să fim solidari astăzi”, a fost apelul unui poliţist către persoanele adunate.

Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK), grupare considerată „teroristă” de Ankara şi aliaţii săi occidentali, a revendicat în ultimele luni mai multe atacuri cu bombă care vizau ţinte din cadrul poliţiei în întreaga Turcie.

Zona de sud-est a Turciei este aproape zilnic teatrul unor confruntări sângeroase între PKK şi forţe de securitate, după ruperea, în vara anului 2015, a unui fragil armistiţiu care a pus capăt unui proces de pace privind un conflict armat soldat cu peste 400.000 de morţi începând din 1984.