Home » Știri » VIDEO Extratereștrii s-ar putea să nu fie niște creaturi mici și verzi

VIDEO Extratereștrii s-ar putea să nu fie niște creaturi mici și verzi

Sebastian Rotaru / 13.01.2017, 12:30
VIDEO Extratereștrii s-ar putea să nu fie niște creaturi mici și verzi

Oare cum arată extratereștrii? Întrebarea aceasta a primit, de-a lungul timpului, tot felul de răspunsuri: de la oameni mici și verzi, până la creaturi cu capul mare.

Seth Shostak, directorul centrului de Căutare a Inteligenței Extraterestre (SETI), a sugerat că aceștia s-ar putea să nu arate chiar așa de normal. De fapt, el crede că aceștia sunt niște mașinării care se îndreaptă exact în locul spre care se duce și rasa umană.

„Gândiți-vă ce vom face în acest secol, care este mașina de inventare a gândirii. Extratereștrii, probabil au făcut deja asta, deci ei s-ar putea să fie mașinării”, a spus Seth Shostak.

Evident, el nu a spus că aceștia sunt niste roboți care merg și vorbesc. Mai degrabă, profesorul a făcut aluzie la modul în care, în viitorul nu prea îndepărtat, multe roluri vor putea fi jucate în mod autonom, de o anumită formă de inteligență artificială. Se poate ca inteligența artificială să reziste mai mult decât omologul său biologic – omul.

„Intervalul de timp pentru a avea tehnologia care să semnalizeze spațiul și să inventeze inteligența artificială, este la doar căteva secole distanță- ceea ce este foarte puțin, vorbind din punct de vedere cosmic. Asta mă face să spun că majoritatea inteligențelor din univers sunt sintetice”, a declarat Shostak, pentru iflscience.com.

Shostak s-a plâns, înainte de interviu, că toate OZN văzute par să îi înfățișeze pe extratereștri în același fel. Și sunt multe cazuri: 10 – 20.000 anual. El a mai spus că primește destul de multe informații legate de OZN-uri, ceea ce-l entuziasmează