Home » Știri » Femeie violată, arestată pentru “relaţii sexuale extramaritale”

Femeie violată, arestată pentru “relaţii sexuale extramaritale”

Octavian Palade / 17.11.2016, 11:50
Femeie violată, arestată pentru “relaţii sexuale extramaritale”

O femeie a fost arestată la Dubai pentru “relaţii sexuale extramaritale”, după ce a depus plângere la poliţie că a fost violată.

O femeie din Marea Britanie, turistă în Emiratele Arabe Unite, a fost arestată şi inculpată la Dubai pentru “relaţii sexuale extramaritale”, după ce a depus plângere la poliţie că a fost violată. Între timp, atacatorii ei se află în libertate, relatează The Independent, potrivit news.ro.

Femeia de 25 de ani se afla în vacanţă în Emiratele Arabe Unite luna trecută, când ar fi fost atacată de doi britanici, care au violat-o.

În urma atacului, turista a mers la poliţie pentru a depune plângere, dar ofiţerii au arestat-o pentru că a încălcat o lege care interzice relaţiile sexuale extramaritale. „A mers la poliţie ca victima unuia dintre cele mai rele lucruri imaginabile, dar este tratată ca o infractoare”, a declarat un prieten al turistei.

Între timp, agresorii s-au întors în Marea Britanie.

Turista a fost eliberată pe cauţiune, dar autorităţile i-au confiscat paşaportul, ceea ce înseamnă că aceasta nu poate părăsi țara. „Stă la o familie engleză, dar este absolut îngrozită”, a afirmat un prieten al familiei britanicei.

Femeia ar putea fi trimisă în judecată şi riscă, potrivit Codului Penal din Emirate, expulzarea, închisoarea, lovituri de bici sau chiar pedeapsa cu moartea.

Organizația britanică Detained in Dubai ţine legătura cu familia femeii, care spune că cei doi agresori au violat-o pe rând şi au filmat întreaga scenă.

Fondatoarea organizației, Radha Stirling, a precizat că acest dosar este un exemplu „extrem de tulburător” al abuzurilor comise în Emiratele Arabe Unite, o destinaţie de vacanţă tot mai populară.

„Poliţia nu reuşeşte, de multe ori, să facă diferenţa între relaţii sexuale consensuale şi viol. Victimele se duc la poliție aşteptându-se să li se facă dreptate şi sfârşesc prin a fi puse sub acuzare”, a mai afirmat aceasta.

Un purtător de cuvânt al Ministerului britanic de Externe a menționat că instituţia este la curent cu dosarul şi le oferă susţinere femeii şi rudelor sale. De asemenea, Executivul britanic ţine legătura cu autorităţile locale.