Home » Știri » Fidel Castro a murit

Fidel Castro a murit

George Stanciu / 28.11.2016, 13:58
Fidel Castro a murit

Fostul lider cubanez Fidel Castro a încetat din viaţă la vârsta de 90 de ani. Conform anunţului făcut de Raul Castro, trupul neînsufleţit al fostului preşedinte cubanez va fi incinerat, conform dorinței proprii.

Fratele fostului preşedinte, Raul Castro, a afirmat că Fidel Castro, „comandantul şi liderul Revoluţiei cubaneze” a murit în data 25 noiembrie, la ora 22.29 şi că va fi incinerat în cursul zilei de sâmbătă. „Conform voinţei exprimate de camaradul Fidel, rămăşiţele sale pământeşti vor fi incinerate la primele ore ale zilei de sâmbătă”, a spus Raul Castro.

De asemenea, el a mai afirmat că detalii ale ceremoniilor de omagiere a lui Fidel Castro vor fi publicate foarte curând. Televiziunea cubaneză nu dat detalii legate de moartea lui Castro, arată news.ro.

Fidel Castro a condus Cuba pentru aproape 50 de ani, între 1959 și 2008, când i-a predat puterea fratelui său, Raul.

Susţinătorii săi l-au considerat ca fiind omul care a redat Cuba poporului, dar adeversarii săi l-au acuzat de reprimarea brutală a opoziţiei.

În luna aprilie a susţinut un discurs în ultima zi a Congresului Partidului Comunist. El a spus că ideile comuniste încă sunt valabile şi că poporul cubanez va fi victorios.

Preşedintele american Barack Obama a declarat sâmbătă că Statele Unite întind „o mână a prieteniei poporului cubanez”, la o zi după moartea lui Fidel Castro, relatează The Associated Press.

Fostul star argentinian Diego Maradona a declarat că liderul cubanez Fidel Castro i-a fost ca un al doilea tată, subliniind că este extrem de trist după ce a aflat de moartea acestuia.

„Este o zi îngrozitoare. M-au anunţat că a murit cel care a fost cel mai mare, fără nicio îndoială. Fidel Castro este mort. Sunt foarte trist, pentru că el a fost pentru mine un al doilea tată”, a declarat Maradona.

Moartea liderului revoluţionar Fidel Castro este o „veste tristă”, a declarat sâmbătă Papa Francisc, care a adăugat este îndurerat şi că se roagă pentru ohihna lui, relatează Reuters.