Home » Politică » Firea: Guvernul tehnocrat, „un accident democratic”

Firea: Guvernul tehnocrat, „un accident democratic”

Octavian Palade / 31.10.2016, 16:16
Firea: Guvernul tehnocrat, „un accident democratic”

Guvernul tehnocrat este un „accident democratic”, crede primarul general al Capitalei, Gabriela Firea.

Gabriela Firea, citatăm de news.ro, spune că guvernul tehnocrat ar ignora votul românilor, argumentând că democraţia înseamnă partide, Parlament şi respectarea Constituţiei.

„Din punctul meu de vedere, şi sunt convinsă că al multora, guvernul tehnocrat e un accident democratic, pentru că democraţia înseamnă partide, înseamnă Parlament, înseamnă respectarea Constituţiei, înseamnă politicieni care sunt penalizaţi atunci când greşesc şi ştii de unde să-i iei şi cum să-i depunctezi când au făcut o eroare, şi nu un personaj colectiv oarecum anonim pe care nu ştii de unde să-l iei şi cum să-l mai votezi sau să-l tai de pe listă atunci când vrei să-l penalizezi. Dar, profesional, sunt convinsă, cu personalitatea respectivă vom colabora extraordinar de bine în continuare”, a susținut Gabriela Firea, prezentă la Forumul „Parteneriate pentru dezvoltarea României. Potenţialul strategic al reţelei de parcuri, clădiri şi terenuri industriale”.

Primarul general a mai declarat că, dacă cetăţenii vor observa că se apelează la un guvern tehnocrat, vor avea impresia că votul lor nu este important.

„Momentele în care se apelează la guverne tehnocrate sunt nişte accidente ale democraţiei, pentru că cetăţenii trebuie să aibă posibilitatea să se exprime. De asemenea, trebuie să fie reprezentanţi prin vot. Dacă ei vor observa că se apelează la guvern tehnocrat, înseamnă că votul lor nu mai este important. Degeaba merg la vot, pentru că va veni o entitate anume, va alege 20-25 de persoane în mod întâmplător sau după anumite criterii şi interese, şi votul românului nu va mai conta. Nu cred că este un mesaj bun pe care îl dăm în societate şi anume că, indiferent ce vor vota românii la alegeri, Guvernul va fi cu totul altul decât exprimarea voinţei poporului”, a mai spus Gabriela Firea.