Home » Știri » Firea a anunțat decizia în cazul mașinilor parcate neregulamentar

Firea a anunțat decizia în cazul mașinilor parcate neregulamentar

Sebastian Rotaru / 16.01.2017, 14:48
Firea a anunțat decizia în cazul mașinilor parcate neregulamentar

Toate maşinile care vor bloca transportul în comun sau căile de acces vor fi ridicate, începând de luni, de o platformă a Administraţiei Străzilor, a anunţat primarul general al Capitalei, Gabriela Firea.

„Legea, aşa cum ştiţi, s-a clarificat prin norme la sfârşitul anului, acestea trebuie să fie însuşite de către toate primăriile, prin norme interne. Începând de astăzi, toate maşinile care vor bloca tramvaie, troleibuze, autobuze, transportul în comun în general, alte căi de acces, de asemenea, vor fi ridicate până la aprobarea acestor norme de către consiliile locale, respectiv general, de către o platformă aflată la Administraţia Străzilor şi care va putea să acţioneze urgent”, a spus Gabriela Firea, la comandamentul de iarnă de la Primăria Capitalei, potrivit News.ro.

Gabriela Firea a dat ca exemplu un caz de luni dimineaţă, când o maşină a blocat circulaţia pe linia troleibuzului 70 timp de două ore.

„O parte dintre conducătorii auto au înţeles să-şi lase maşinile ori pe linia de tramvai, ori pe linia de troleibuz, ori blocând staţiile RATB. Astăzi am avut un asemenea caz. Linia de troleibuz 70 a foat blocată două ore, de la 6 dimineaţa până la 8.10, de un autoturism în zona bulevardului Basarabia. Este foarte rău că, azi dimineaţă, cei care au constatat că un autoturism blochează linia de troleibuz 70 nu au acţionat chiar dacă aceste proceduri interne nu sunt votate încă în consiliile locale, potrivit legii. Se putea acţiona imediat, energic. Venea platforma de la Administraţia Străzilor, ridica autoturismul, îl ducea într-o zonă în care nu mai bloca pe nimeni”, a precizat Firea.

Ridicarea vehiculelor staționate neregulamentar pe partea carosabilă s-a realizat în baza unor proceduri stabilite prin hotărâri ale consiliilor locale. Înalta Curte de Casație și Justiție a stabilit că procedura de aplicare a măsurii de ridicare a vehiculelor staționate/oprite pe partea carosabilă nu poate fi reglementată prin hotărâri ale consiliilor locale.

Potrivit hotărârii postate în Monitorul Oficial, ridicare autovehiculelor se poate face de pe data de 21 ianuarie 2017.