Home » Știri » Florin Iordache a spus că niciun politician nu va beneficia de grațiere

Florin Iordache a spus că niciun politician nu va beneficia de grațiere

Sebastian Rotaru / 30.01.2017, 14:55
Florin Iordache a spus că niciun politician nu va beneficia de grațiere

Ministrul Justiţiei, Florin Iordache, a spus, luni, la dezbaterile publice pe tema celor două proiecte de ordonanţă de urgenţă privind graţierea şi modificarea Codurilor penale, că niciun politician nu va beneficia de graţiere.

Florin Iordache le-a spus participanţilor la cea de-a doua rundă de discuţii că oamenii care au greşit trebuie să îşi ispăşească pedepsele, dar în demnitate. „Este un moment pentru a ne putea asuma aceste acte normative”, a afirmat acesta, notează News.ro.

„Urgenţa pentru ţară nu este să eliberăm puşcăriaşii. Sunteţi ministrul Justiţiei. Acum faceţi istorie. Dacă treceţi ordonanţele faceţi o mare ruşine justiţiei române. Toate ordoananţele sunt cu dedicaţie pentru toţi oamenii politici care sunt infractori. Trebuie să nu greşiţi. Dragnea şi Tăriceanu au greşit. Ceilalţi politicieni care sunt penali nu au ce caută în viaţa poporului român. Sunteţi într-o funcţie istorică. Vă rog din sufelt, ţineţi cu poporul. Preşedintele României are drept de graţiere. Preşedintele este alesul a 8 milioane de români. Vom face manifestaţii şi ajungem până acolo când veţi cere singuri alegeri anticipate”, i-a spus ministrului unul dintre participanţii la dezbatere.

Un alt participant la dezbatere, Daniel Stănculescu, l-a întrebat pe ministru dacă de graţiere va beneficia vreun om politic.

„Nu”, a răspuns Iordache.

Peste o sută de oameni participă, luni, la dezbaterea publică a proiectelor de ordonanţă de urgenţă privind graţierea şi modificarea Codurilor penale, ministrul Justiţiei, Florin Iordache, spunând în deschiderea dezbaterii că de graţiere nu vor beneficia violatorii, criminalii, recidivişitii şi cei acuzaţi de fapte de corupţie.

La dezbatere a participat și latifundiarul Gigi Becali, care a spus că grațierea „este un proiect şmechereşte”.

„Este un proiect şmechereşte. Vă dau cazul Vişinescu: iese peste trei ani. De aia oamenii ies în stradă. Eu am propus între trei şi patru ani pentru abuz în serviciu. Eu am fost acolo (în penitenciar, n.r.) şi ştiu. (…) Ăla care a furat un cârnat e la puşcărie, ăla care a furat 200 de milioane este graţiat. Directorii de penitenciare sunt stăpâni de sclavi”, a spus Becali în intervenţia sa la dezbaterea publică de la Ministerul Justiţiei.