Home » Știri » Florin Secureanu, fostul manager al Spitalului Malaxa, audiat la DNA

Florin Secureanu, fostul manager al Spitalului Malaxa, audiat la DNA

Redactia Știri / 09.12.2016, 16:45
Florin Secureanu, fostul manager al Spitalului Malaxa, audiat la DNA

Florin Secureanu, fostul manager al Spitalului Malaxa din București, este audiat, vineri, de către procurorii DNA, în dosarul care vizează achizițiile făcute în unitatea sanitară.

La sfărșitul lunii noiembrie, anchetatorii au ridicat de la Spitalul Malaxa documente referitoare la contracte de achiziții, iar Agenția Națională de Integritate (ANI) verifică dacă există nejustificări între averea dobândită de Secureanu și veniturile realizate de acesta în perioada în care a fost manager al spitalului.

Fostul manager, Florin Secureanu, s-a prezentat, vineri, la DNA, pentru a fi audiat în dosarul care vizează achizițiile făcute la unitatea sanitară.

Acesta a fost demis pe data de 29 noiembrie, de primarul General al Capitalei, dupa ce juranlistul Cătălin Tolontan de la Gazeta Sporturilor  a relatat că acesta scoate bani din bugetul unităţii medicale în baza unor facturi fictive emise către o firmă din Iaşi care este dizolvată din vara anului trecut, decontând inclusiv înmormântări ale rudelor unor cunoştinţe din Primărie.

Florin Secureanu i-a cumpărat iubitei sale, alintate ‘’Vrăbi’’, bijuterii în valoare de 9.000 de euro achitate în baza unui contract pentru curăţarea instrumentarului de la Secţia Ginecologie, a relatat Gazeta Sporturilor, care a prezentat şi înregistrări audio din care reiese că Secureanu, care conduce spitalul din mai 2007, îi înjură şi ameninţă pe angajaţii care sunt practic forţaţi să ţină o contabilitate dublă, arată news.ro.

Pe lista de plăţi a Spitalului Malaxa sunt mai multe firme care s-au ocupat de imaginea managerului Florin Secureanu, Grupul de Arte SRL, cu sediul în Bucureşti, fiind una dintre acestea şi încasând de la spital 46.714 de lei, au mai scris jurnaliştii de la GSP.

”El şi-a conceput mai multe filme pe bani publici”, spun surse din spital. „Ni s-au solicitat o serie de producţii pe parcursul renovării Spitalului Malaxa. S-au făcut respectivele filmări. Pe urmă ni s-a solicitat o altă filmare când s-a supraetajat spitalul. (…) Totul a fost inclus într-un film de genul cum s-a schimbat pe parcurs spitalul. S-a făcut un film de sinteză, inclusiv cu dotările de ultimă generaţie ale spitalului”, susţine Elena Murărescu, reprezentanta firmei. De fapt, imaginile au devenit filme omagiale ale managerului Florin Secureanu, fiind postate pe internet şi prezentate la diverse gale, precum cea din Austria.

De asemenea, Gazeta prezintă o factură de 3.144 de lei de la SC Megazone Concept SRL, un loc unde se organizează petreceri, achitată de SC Noventis. Factura reprezintă plata pentru petrecerea care a avut loc în 16 iunie 2016 pentru băiatul cel mic al managerului Secureanu. Noventis este cel mai mari furnizor al spitalului, cu 12.136.000 de lei încasaţi de la Malaxa.

Jurnaliştii de la GSP au mai scris că Florin Secureanu, fostul manager de la Spitalul Malaxa, care locuieşte într-un apartament RAAPPS din centrul Bucureştiului, îşi construieşte o vilă cu două etaje lângă Lacul Floreasca, decontând prin spital banii pentru amenajări.

Jurnaliştii au arătat că în 2 aprilie Secureanu a adus la contabilitatea spitalului o factură în valoare de 14.313 lei de la magazinul Leroy Merlin, de unde a achiziţionat pentru vila sa în construcţie mai multe materiale, între care cărămidă sticlă, polistiren expandat, mănuşi de protecţie.

Fostul manager al Spitalului Malaxa, Florin Secureanu, a plătit din fondurile unităţii medicale şi achiziţionarea unul balon intragastric pentru o femeie pe care o numea „nepoţica”, dar şi o intervenţie chirurgicală la Clinica privată Monza pentru o mătuşă a iubitei sale, mai scrie Gazeta Sporturilor.

Spitalul Malaxa a cumpărat şi un pian la cererea managerului Florin Secureanu, pe care acesta l-a dus acasă.