Home » Știri » De ce toate telefoanele mobile au formă dreptunghiulară [FOTO]

De ce toate telefoanele mobile au formă dreptunghiulară [FOTO]

Sebastian Rotaru / 19.01.2017, 22:46
De ce toate telefoanele mobile au formă dreptunghiulară [FOTO]

Telefonul mobil este nelipsit din viețile noastre. De când ne trezim și până adormim, verificăm e-mailul, intrăm pe Facebook, vorbim cu prietenii, dar oare câți dintre voi știți de ce toate telefoanele sunt dreptunghiulare?

De ce este smartphone-ul dreptunghiular și nu are o formă circulară? Desigur, există un motiv. Nu, nu este vorba despre știință, ci despre matematicile implicate în acest concept, relatează alltechbuzz.net.

În comparație cu un telefon pătrat sau circular, cel dreptunghiular este mai ușor de ținut în mână. Ia imaginați-vă că aveți în buzunar un CD. Sau imaginați-vă un CD pe care trimiteți SMS-uri.

Raportul de proporție

Este posibil să nu-ți pese de raportul de proporție al telefonului, dar cu siguranță ați auzit despre el. Cel mai bun raport de proporție este de 16:9, care este și standard, iar utilizatorii pot experimenta o claritate a ecranului și o calitate a pozelor mult mai mare.

Tot pe un device dreptunghiular, simetria alfabetului și a caracterelor este mult mai clasică și pixelii pătrați pot umple cu mai multă ușurință ecranul unui device dreptunghiular, fără suprapuneri sau lacune. Asta ar irosi mult spațiu pe o formă rotundă sau triunghiulară, în zonele unde nu există pixeli sau unde aceștia au forme ciudate.

Matematicile din jurul conceptului

Dacă ești student la matematică, sigur aiauzit de perimetru – o cale care înconjoară o formă bidimensională. Potrivit matematicilor, perimetrul unui dreptunghi este mai mare decât cel al unui cerc sau al unui triunghi.

Prin asta am înțeles că un dreptunghi dobândește mai mult spațiu decât un cerc. Bine, dacă nu cumva, unul dintre voi folosește vreun telefon care nu este dreptunghiular, iar asta schimbă complet situația.