Home » Știri » Gabriela Firea: internet wireless gratuit în mijloacele de transport RATB

Gabriela Firea: internet wireless gratuit în mijloacele de transport RATB

Sebastian Rotaru / 31.01.2017, 11:43
Gabriela Firea: internet wireless gratuit în mijloacele de transport RATB

Primarul general, Gabriela Firea a anunțat că în mijloacele de transport în comun va fi instalat internet wi-fi gratuit pentru călători şi o aplicaţie prin care aceştia vor putea afla timpul de aşteptare şi traseul pe care trebuie să îl parcurgă.

„Regia Autonomă de Transport Bucureşti va iniţia o procedură prin care, atât în troleibuze, autobuze şi tramvaie se va instala internet wireless gratuit, pentru toţi călătorii care vor beneficia de transportul public”, a declarat Gabriela Firea, informează Digi24.

Va fi creată și o aplicaţie prin care călătorii vor putea şti care este timpul de aşteptare și traseul pe care îl parcurge vehicului, mai spune Firea.

„De asemenea, tot printr-o aplicaţie, pe care o va organiza Regia, călătorii vor putea afla care este timpul de aşteptare, precum şi informaţii despre traseul vehicului pe care doresc să îl ia. Cred că ajungem şi noi cu paşi, chiar dacă nu prea rapizi, dar cu paşii pe care ni-i permitem acum, în rândul ţărilor civilizate şi al marilor capitale”, a mai spus Gabriela Firea.

În campania electorală pentru alegerile locale, Gabriela Firea a promis că va reînnoi parcul auto al RATB – trolee, autobuze, tramvaie -, iar acestea vor avea o bandă specială pentru decongestionarea traficului.

„Am decis ca în regim de urgenţă RATB să organizeze licitaţie pentru achiziţionarea a 200 de autobuze Euro 4 second hand, nu mai vechi de 2-3 ani, pentru că licitaţia pentru autobuze noi ar dura foarte mult. Asta nu înseamnă că nu dorim să achiziţionăm şi autobuze noi. (…) Anul viitor dorim să achiziţionăm minimum 300 de autobuze noi, o sută de troleibuze şi un număr substanţial de tramvaie, printr-o investiţie asumată de către uzina RATB”, a declarat Gabriela Firea, la începutul lunii iulie 2016.

In prezent exista un parc de 1130 de mijloace de transport in comun, folosite zilnic de un milion de oameni.