Home » Știri » Gabriela Firea nu vrea să fie premier. Ce spune despre candidatura la prezidențiale

Gabriela Firea nu vrea să fie premier. Ce spune despre candidatura la prezidențiale

Octavian Palade / 11.11.2016, 14:54
Gabriela Firea nu vrea să fie premier. Ce spune despre candidatura la prezidențiale

Gabriela Firea, primarul general al Capitalei, a declarat vineri că nu vizează funcţia de premier după alegerile parlamentare de pe 11 decembrie.

Firea a adăugat că nu ia în calcul nici o candidatură la alegerile prezidenţiale din 2019, pentru că doreşte să-şi finalizeze mandatul de primar, scrie news.ro.

”Sub nicio formă nu vizez această funcţie (n.r. – de premier). Vreau să-mi duc la bun sfârşit mandatul de primar. Aşa cum aţi sesizat, sunt multe lucruri grele de făcut în Bucureşti. PSD în mod intenţionat nu a dorit să prezinte propunerea sau propunerile de candidaţi pentru funcţia de prim-ministru. Noi am spus că trebuie să respectăm votul popular, să respectăm o crononologie. Adică după alegeri să mergem în Parlament, să calculăm cine are majoritate. De ce să venim cu un om care să fie tocat până după alegeri?”, răspuns edilul general la întrebarea dacă ar dori să ocupe funcţia de premier după alegerile parlamenatare.

La întrebarea dacă are de gând să candideze la alegerile prezidenţiale din 2019, Firea a răspuns negativ.

”Răspunsul e că nu mă interesează o candidatură în 2019 la alegerile prezidenţiale pentru că eu vreau să îmi închei mandatul de primar. Să fim sănătoşi şi liberi şi Doamne ajută!”, a mai declarat primarul general al Capitalei.

În ceea ce privește propunerea PNL pentru funcţia de premier după alegerile parlamentare, Gabriela Firea a menționat că Dacian Cioloş a declarat, în urmă cu un an când a cerut votul parlamentarilor PSD pentru învestire, că nu va rămâne la Palatul Victoria după alegerile parlamentare din acest an.

”Îi fac reproşuri premierului că ne-a minţit anul trecut când  a venit şi la sediul PSD în faţa domnul preşedinte Dragnea când eram şi eu şi domnul secretar general Neacşu, şi la Comitetul Executiv de faţă cu toţi preşedinţii de oraganizaţii judeţene din ţară şi în în faţa Biroului Permanent Naţional şi a spus sub cuvânt de onoare că nu va rămâne la Palatul Victoria după alegeri, că ne roagă să-i dăm votul pentru un mandat scurt de a gestiona ţara şi de a pregăti alegeri libere în România, dar că nu va înclina balanţa nici către PSD, PNL, USR, către nimeni, că nu se va implica deloc în viaţa politică nici de bine nici de rău”, a încheiat Gabriela Firea.