Home » Știri » Gabriela Firea: Unele asociații de locatari nu vor încă să le fie furnizată căldură

Gabriela Firea: Unele asociații de locatari nu vor încă să le fie furnizată căldură

George Stanciu / 10.10.2016, 14:37
Gabriela Firea: Unele asociații de locatari nu vor încă să le fie furnizată căldură

Gabriela Firea, primarul general al Capitalei, a afirmat, luni, că sunt suficiente gaze naturale în stoc pentru ca locuitorii Capitalei să primească agent termic de-a lungul întregii ierni. Ea a mai transmis că, începând cu duminică,  este deja căldură în majoritatea Bucureștiului, dar că sunt şi asociații de locatari ce nu doresc să li se furnizeze agent termic începând de acum.

„Primăria, aşa cum ştiţi, a pus la dispoziţie suma de 120 de milioane de lei, sumă care era alocată la capitolul suvenţii şi, prin Ordonanţă de Urgenţă a Guvernului care a fost aprobată săptămâna trecută, această sumă va merge direct pentru achiziţia de gaze necesare depăşirii sezonului rece. Cu alte cuvinte, noi suntem asiguraţi, avem stocul de gaze, deja probele tehnice au început de joi pentru livrarea agentului termic către caloriferele  bucureştenilor, iar de ieri este deja căldură în cele mai multe zone din Capitală”, a declarat, Gabriela Firea, primarul general al Bucureștiului

Ea a spus că în cursul zilei de luni se va întâlni cu reprezentanții RADET, ce îi vor oferi informații cu privire la zonele ce primesc energie termică, susținând că sunt asociații de locatari care au transmis că nu vor încă agent termic.

„Acum, când merg la birou, mă întâlnesc cu RADET şi mi se va pune la dispoziţie, aşa cum am solicitat, întreaga situaţie, pentru că sunt şi asociaţii de proprietari care au anunţat în scris că nu doresc livrarea agentului termic, ceea ce vreau să ştiu concret ca să nu fiu acuzată că nu este căldură în Capitală. Sunt asociaţii care nu vor să li se acorde agent termic, pentru că ajutoarele pentru căldură vin abia de la 1 noiembrie şi probabil că aceste asociaţii de proprietari reprezintă mai mulţi pensionari şi le este teamă că vor avea mult de plătit la întreţinere”, a mai afirmat Firea, conform news.ro.

RADET a transmis că încă vineri noapte au fost efectuate primele probe la cald pentru sezonul de încălzire 2016-2017 şi că va furniza energie termică noaptea, între ore 22.00 şi 07.00, în tot Bucureștiul. Regia Autonomă de Distribuţie a Energiei Termice preciza că probele la cald sunt efectuate pentru a se putea furniza căldura în regim permanent.

Sursă imagine: www.aktual24.ro