Home » Știri » Gabriela Firea l-a demis pe managerul Spitalului Colentina

Gabriela Firea l-a demis pe managerul Spitalului Colentina

Sebastian Rotaru / 09.01.2017, 09:40
Gabriela Firea l-a demis pe managerul Spitalului Colentina

Managerul Spitalului Colentina, Bogdan Andreescu, a fost demis, luni, de căătre primarul general Gabriela Firea, pe motiv că  i-ar fi ţinut pe pacienţi în frig în saloane.

„Unii fac ce ştiau de dinainte, nu mai merge. Astăzi l-am demis pe managerul Spitalului Colentina. Mâine, dacă se dovedeşte că şi alt manager nu îţi îndeplineşte obligaţiile faţă de cetăţeni, pleacă acasă, cum a plecat şi directorul RATB”, a spus Firea, la Comandamentul de iarnă convocat luni dimineaţă la Primăria Capitalei, potrivit Agerpres.

Ea a susţinut că există motive întemeiate de nerespectare a contractului de management de către directorul Spitalului Colentina.

Potrivit Gabrielei Firea, duminică, jumătate de zi pacenţii internaţi la Spitalul Colentina au stat în frig. „Nu era o problema de la RADET, ci o problema internă legată de lipsa de management, de inexistenţa unei revizii şi de o tratare superficială a actului managerial”, a mai susţinut Gabriela Firea.

„Nu era o problema de la RADET, ci o problema internă legată de lipsa de management, de inexistenţa unei revizii şi de o tratare superficială a actului managerial”, a mai susţinut Gabriela Firea.

Directorul medical îi va prelua atribuțiile lui Bogdan Andreescu, a adăugatprimarul general

Sorin Chiriță, președintele CA al RADET, a adăugat că o echipă a RADET a mers la spital și a făcut verificări și a constatat că avaria era cauzată pe proprietatea spitalului.

Managerul Spitalului Colentina a mai fost demis o dată de la șefia acestui spital. În 18 decembrie 2008, în ultima zi de mandat, fostul Eugen Nicolăescu, pe atunci ministru al Sănătății, l-a demis Bogdan Andreescu la trei luni de la decizia prin care tot el îl numise în funcţie. În acestuia a fost desemnat ca interimar al unităţii spitaliceşti doctorul Alexandru Cosmin Popa.

Considerând că a fost schimbat abuziv din funcţie, Andreescu a atacat în instanţă ordinul de demitere şi a cerut Ministerului Sănătăţii (MS) explicaţii în legătură cu motivele demiterii. Un an mai târziu, instanţa a decis renumirea lui Bogdan Andreescu la conducerea spitalului, după un control al Corpului de Control care nu a sesizat nereguli.