Home » Știri » Gabriela Szabo vrea să aducă sportul românesc pe noi culmi

Gabriela Szabo vrea să aducă sportul românesc pe noi culmi

George Stanciu / 17.10.2016, 14:39
Gabriela Szabo vrea să aducă sportul românesc pe noi culmi

Gabriela Szabo, fostă atletă de performanță, a dezvăluit luni, programul de candidatură pentru șefia Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, denumit „Excelenţa garantează viitorul”. Prin acesta, Szabo afirmă că principalul scop este ca, în următorii 20 de ani, România să fie una dintre primele 20 de națiuni ale lumii, la capitolul sport.

„România trebuie să ajungă printre primele 20 de naţiuni sportive ale lumii în următorii 8 ani. Acesta este ţelul meu şi îmi voi folosi toată expertiza profesională, energia şi pasiunea pentru sport şi oameni ca să realizez acest ţel. Însă eu singură, ca individ, nu voi putea ajunge la rezultatul dorit. Cred puternic în colaborare, ca o componentă esenţială a oricăui bun lider. În acest sens, Comitetul Olimpic şi Sportiv Român trebuie să formeze o echipă alături de Ministerul Tineretului şi Sportului, Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice, Ministerul Finanţelor, Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, pentru a susţine dezvoltarea organică şi sănătoasă a sportului românesc”, arată Gabriela Szabo în strategia sa pentru Comitetul Olimpic.

Szabo vrea să implementeze un model piramidal care va aborda dezvoltarea sportivă în patru trepte. folosind ca bază infrastructura domeniului. Aceasta intenționează să stimuleze practicarea sportului la nivel de masă, existând astfel o bază de selecție mai mare și crescând șansele de a forma sportivi legitimaţi la cluburi. Aceștia ar avea oportunitatea să se dezvolte, ajungând la înaltă performanţă şi, în final, la excelenţă.

„Candidatura mea la Comitetul Olimpic şi Sportiv Român e susţinută de o expertiză puternică în management sportiv în domenii diverse şi de un istoric personal de performanţă şi excelenţă în sport. Vin cu o viziune de creştere organică şi sănătoasă a sportului românesc, fundamentată pe dezvoltarea infrastructurii sportive, pentru a crea cadrul necesar pentru practicarea sportului la nivel de masă, crescând astfel baza de selecţie pentru sportivi de performanţă, pregătiţi apoi să atingă excelenţa”, arată Szabo în programul propus, citat de news.ro.

Fostul Ministru al Tineretului şi Sportului este de părere și că sportul trebuie să intre pe lista priorităților naționale, alături de sănătate și de educație, fiind nevoie ca acest domeniu să fie inclus în viitorul proiect de țară.

Gabriela Szabo şi-a depus candidatura pentru funcția de președinte al Comitetului Olimpic şi Sportiv Român. Pentru acest post mai candidează și Mihai Covaliu, președintele Federației Române de Scrimă.

Sursă imagine: www.rfi.ro