Home » Știri » Gaudeamus: Invitatul de onoare al târgului de carte este China

Gaudeamus: Invitatul de onoare al târgului de carte este China

Octavian Palade / 04.11.2016, 12:28
Gaudeamus: Invitatul de onoare al târgului de carte este China

Târgul Internaţional Gaudeamus se va desfășura între 16 şi 20 noiembrie, la Pavilionul Central Romexpo.

Târgul Internaţional Gaudeamus – Carte de învăţătură se va deschide pe 16 noiembrie, iar invitatul de onoare al acestei ediţii este China, care va avea un stand reprezentativ pentru literatura chineză contemporană, precum şi un program dens de evenimente dedicate profesioniştilor de pe piaţa cărţii şi publicului, relatează news.ro.

La standurile editurilor vor putea fi găsite sute de mii de titluri de pe piaţa românească şi internaţională. În plus, la ediţia a 23-a a târgului vor fi descoperite nenumărate evenimente adresate în egală măsură profesioniştilor şi publicului larg, expoziţii, concursuri.

Astfel, Editura Nemira lansează în această toamnă Vorpal, o colecţie de poezie coordonată de Svetlana Cârstean. Vorpalul e arma absurdă, dar eficientă şi impecabilă, care apare în poemul ”Jabberwocky” din ”Alice în Ţara oglinzilor”. Armă uneori jucăuşă şi periculos de inteligentă ca ”Dodiile” lui Florin Dumitrescu sau provocatoare şi stranie ca ”Sistemele de fixare şi prindere” ale Ştefaniei Mihalache – primele două volume din colecţie.

Colecţia va fi lansată la târgul de carte Gaudeamus, sâmbătă, 19 noiembrie, de la 14.30, la standul editurii Nemira.

Un alt eveniment care va avea loc anul acesta la târg va fi şi decernarea premiului PEN România 2016. Juriul, format din Gabriela Adameşteanu, Magda Cârneci, Adina Diniţoiu, Caius Dobrescu şi Radu Vancu, va decerna acest premiu pe 18 noiembrie, ora 19.30, la sala Cupola, din cadrul Târgului de Carte Gaudeamus de la Bucureşti.

Pe lista scurtă a cărţilor nominalizate pentru Premiul PEN România 2016 se află ”Solenoid” de Mircea Cărtărescu, ”Şoseaua virtuţii. Cartea cîinelui” de Cristian Teodorescu şi ”Singură pe drumul mătăsii” de Sabina Fati.

Târgul Gaudeamus este organizat de Radio România. Programul de vizitare, pentru toate categoriile de public, este zilnic, între orele 10.00 şi 20.00.

Intrarea în incinta Romexpo se face pe baza biletului de intrare, în valoare de 5 lei, şi a abonamentului valabil pe întreaga perioadă a târgului – 10 lei. Preşcolarii, elevii, studenţii, cadrele didactice, bibliotecarii și pensionarii beneficiază de acces gratuit.