Home » Știri » Google îi va ajuta pe cei afectați de ordinul privind imigrația, dat de Donald Trump

Google îi va ajuta pe cei afectați de ordinul privind imigrația, dat de Donald Trump

Sebastian Rotaru / 30.01.2017, 12:40
Google îi va ajuta pe cei afectați de ordinul privind imigrația, dat de Donald Trump

Google a lansat una dintre cele mai mari campanii de criză din istoria companiei și vrea să îi ajute pe toți cei afectați de ordinul lui Trump privind imigația.

Google a anunțat că va aloca patru milioane de dolari pentru susţinerea persoanelor afectate de ordinul preşedintelui Trump, scrie USA Today, citată de News.ro.

Informaţiile referitoare la campania Google au urmat declaraţilor împotriva controversatului ordin făcute de directorul general al companiei, Sundar Pichai, şi participării co-fondatorului Sergey Brin la un protest pe aeroportul internaţional din San Francisco.

Din cele patru milioane de dolari, două milioane de dolari vor fi oferite de Google şi până la două milioane de dolari vor proveni din donaţii ale angajaţilor companiei. Banii vor fi donaţi către American Civil Liberties Union, Immigrant Legal Resource Center, International Rescue Committee şi agenţiei pentru refugiaţi a ONU (UNHCR).

Pichai a spus că ordinul republicanului Trump, care interzice acesul în SUA al imigranţilor din şapte state majoritar musulmane, afectează 187 de angajaţi ai Google.

”Suntem îngrijoraţi de impactul acestui ordin şi al oricăror propuneri care ar putea impune restricţii angajaţilor şi famiilor lor, sau care pot crea bariere de a aduce talente în Statele Unite. Vom continua să ne expunem punctul de vedere în aceste probleme liderilor de la Washington şi în alte părţi”, arată Pichai într-un comunicat.

Google nu este singura companie din sectorul tehnologiei care s-a declarat împotriva ordinului lui Trump. Facebook, Apple şi Uber şi-au exprimat la rândul lor îngrijorarea.

Directorii Tesla Motors, Netflix şi Airbnb au denunţat politica anti-imigraţie a lui Trump, iar Airbnb a anunţat, weekendul trecut, că va oferi cazare gratuită refugiaţilor şi altor persoane afectate de măsurile președintelui.