Home » Știri » VIDEO Formația Green Day a lansat un videoclip anti-Trump

VIDEO Formația Green Day a lansat un videoclip anti-Trump

Sebastian Rotaru / 17.01.2017, 13:03
VIDEO Formația Green Day a lansat un videoclip anti-Trump

Trupa americană Green Day a lansat luni, de Ziua Naţională Martin Luther King Jr., un videoclip protestatar, ce include un puternic mesaj anti-Trump.

”Azi, celebrăm iubirea şi compasiunea mai mult ca niciodată”, a spus Billie Joe Armstrong, solistul trupei Green Day, într-un mesaj care însoţeşte videoclipul piesei ”Troubled Times”, informează contactmusic.com, citat de News.ro.

”Troubled Times”, un single de pe cel mai recent album al trupei americane, intitulat ”Revolution Radio”, conţine versuri cu o mare încărcătură politică.

Regizat de Manu Viqueira şi David Rodriguez Simon, videoclipul acestei piese conţine imagini de la marşuri de protest intrate în legendă, în timpul mişcării pentru drepturi civile şi a luptei duse de femei pentru dobândirea dreptului de a vota.

Mesaje conţinând cuvinte foarte dure apar în întregul videoclip, referindu-se la chestiuni controversate, precum sasim şi inegalităţile salariale.

Apar şi imagini cu grupuri care promovează ura rasială, precum Ku Klux Klan, şi referiri la distrugerile provocate de război.

În videoclip apare şi un desen reprezentând o şapcă pe care a fost imprimat celebrul slogan de campanie al republicanului Donald Trump – ”Make America Great Again”.

Videoclipul piesei ”Troubled Times” a fost lansat cu doar câteva zile înainte ca Donald Trump să devină cel de-al 45-lea preşedinte al Statelor Unite. Ceremonia de învestitură va avea loc vineri, 20 ianuarie.

Membrii formaţiei americane Green Day au lansat albumul ”Revolution Radio” pe 7 octombrie şi spun că acesta reflectă climatul politic şi, în special, ”teama” şi ”furia” legate de candidatura lui Donald Trump la preşedinţia Statelor Unite.

Formaţia Green Day a fost înfiinţată de Billie Joe Armstrong, în 1986, în Berkeley, California. În prezent, grupul este format din Billie Joe Armstrong (voce, chitară), Mike Dirnt (bas) şi Tre’ Cool (tobe). Trupa americană a lansat, începând din 1990, un număr de 12 albume de studio, care s-au vândut în peste 75 de milioane de copii, la nivel mondial, şi a câştigat cinci premii Grammy.