Home » Știri » Guvernul sirian a reluat bombardamentele în estul Alepului, după trei săptămâni de pauză

Guvernul sirian a reluat bombardamentele în estul Alepului, după trei săptămâni de pauză

George Stanciu / 15.11.2016, 15:19
Guvernul sirian a reluat bombardamentele în estul Alepului, după trei săptămâni de pauză

Activiștii din opoziție au anunțat că guvernul sirian a reluat bombardamentele în estul Alepului, după o pauză de trei săptămâni, ceea ce ar putea indica începutul unei noi ofensive în zona de nord a orașului.

Observatorul sirian pentru Drepturile Omului, un ONG cu sediul la Londra, a transmis marţi că raidurile au avut drept ținte trei cartiere. Momentan, nu există informații cu privire la existența unor victime sau la numărul acestora.

Activistul Baraa al-Halaby, aflat în estul Alepului, a comunicat prin SMS că avioane de luptă trimise de guvernul sirian lansează rachete, iar că din elicoptere sunt aruncate bombe asupra oraşului.

La rândul său, televiziunea siriană de stat, a anunţat că Aviaţia a lansat raiduri care au avut ca scop distrugerea de „fiefuri teroriste” şi depozite de arme, conform news.ro.

Guvernul sirian cataloghează toți rebelii care luptă împotriva preşedintelui Bashar al-Assad drept terorişti.

Un prim armistiţiu „umanitar” unilateral desfășurat pe o perioadă de trei zile, implementat la Alep de armatele rusă şi siriană, prevedea încetarea atacurilor din oraș, a expirat pe 22 octombrie fără ca civilii şi răniții să poată fi evacuați și fără ca  retragerea combatanţilor din cartierele din estul oraşului, controlate de rebeli, să aibă loc.

Opt culoare umanitare, create pentru aceste scopuri de retrategere, au rămas goale.

După anunţarea noului armistiţiu, miercuri, Yasser Al-Youssef, reprezentant al rebelilor din gruparea Nureddin Zinki, a afirmat că inițiativa rușilor este „fără valoare”.

Armistiţiul a apărut pe fondul ofensivei lansate de rebeli pe 28 octombrie, aceasta pornind din exteriorul oraşului și având ca țintă zona de vest, într-o încercare de a sparge asediul pe care Rusia și Siria l-au impus asupra Alepului.