Home » Știri » Hollande vrea discuții ”ferme și directe” după ce Putin și-a amânat vizita din Franța

Hollande vrea discuții ”ferme și directe” după ce Putin și-a amânat vizita din Franța

George Stanciu / 11.10.2016, 16:04
Hollande vrea discuții ”ferme și directe” după ce Putin și-a amânat vizita din Franța

Francois Hollande, preşedintele Franței, a susținut marţi, după ce liderul de la Kremlin şi-a amânat vizita de la Paris, că este crucial ca discuţiile cu Moscova față de Siria să se desfășoare în continuare, chiar dacă există discrepanțe majore, dar a atenționat că dacă nu vor fi „directe şi ferme”, toate tratativele vor fi inutile

“Franţa are un diferend major cu Rusia privind Siria, iar veto-ul rus vizând rezoluţia franceză la Consiliul de Securitate al ONU a împiedicat oprirea bombardamentelor şi implementarea unui armistiţiu”, a afirmat Hollande în cadrul unui discurs susținut la Consiliul Europei, de la Strasbourg.

„Consider că este necesar să avem un dialog cu Rusia, dar trebuie să fie ferm şi direct, altfel nu are sens şi este o şaradă. Sunt pregătit să mă întâlnesc cu preşedintele Putin, dacă putem face progrese în privinţa păcii”, a adăugat acesta.

Între timp, Putin susține că este dispus să ajungă la Paris oricând va fi de acord preşedintelui Hollande, a anunţat Kremlinul.

„Preşedintele a notat că este dispus să meargă la Paris la o dată care îi va conveni lui Hollande. Aşteptăm să vină acest moment”, a transmis purtătorul de cuvânt al administrației prezidențiale, Dmitri Peskov, scrie news.ro.

Francois Hollande, a afirmat recent într-un interviu că nu este dornic să îl primească pe președintele Vladimir Putin, în cadrul vizitei pe care acesta o va efectua la Paris, pe 19 octombrie. Motivul îl reprezintă “crimele de război” de la Alep, cei vinovați de acestea vor trebui să apară în fața justiției, “inclusiv în faţa Curţii Penale Internaţionale”.

„Mi-am pus întrebarea (…). Este util? Este necesar? Ar putea fi un instrument de presiune? Am putea face încă în aşa fel încât el să pună capăt la ceea ce comite împreună cu regimul sirian, adică susţinerea forţelor aeriene ale regimului, care trimit bombe asupra populaţiei Alepului? Deci, ar trebui să îl primesc pe Vladimir Putin, îmi pun încă întrebarea”, a transmis Hollande în interviul pe care l-a acordat în weekend.

Sursă imagine: www.sputniknews.com