Home » Știri » Peste 200 de huligani polonezi ar putea invada străzile Bucureștiului

Peste 200 de huligani polonezi ar putea invada străzile Bucureștiului

Octavian Palade / 10.11.2016, 11:09
Peste 200 de huligani polonezi ar putea invada străzile Bucureștiului

Peste 200 de huligani polonezi ar putea ajunge la Bucureşti, în ciuda măsurilor luate ca biletele pentru meciul România – Polonia să nu poată fi cumpărate de fani interzişi pe stadioane.

Peste 200 de huligani din Polonia ar putea fi văzuți pe străzile Bucureștiului, avertizează presa din această țară, care transmite că Federaţia Poloneză de Fotbal (PZPN) a primit 3.000 de bilete pentru meciul de vineri, de pe Arena Naţională, pe care le-a distribuit printr-un sistem securizat de vânzare on line. Totuși, în ciuda măsurilor luate ca tichetele să nu poată fi cumpărate de fani interzişi pe stadioane, huliganii ar putea să-și facă apariția în București, scrie news.ro.

„Potrivit regulamenmtului, am avut dreptul la 3.000 de bilete. Toate au fost vândute. Printre cumpărători nu se află persoane cu interdicţie pe stadioane. Reţeaua de vânzare pe care o utilizăm este cuplată la o bază de date cu interdicţii şi dacă o persoană interzisă pe stadioane ar vrea să cumpere un bilet, tranzacţia este blocată automat”, a afirmat, pentru o publicație poloneză, purtătorul de cuvânt al federaţiei, Jakub Kwiatkowski.

Totuși, presa poloneză estimează că peste 200 de huligani ar fi intrat în posesia biletelor prin intermiediul unor persoane care nu figurează în baza de date cu cei interzişi. Autorităţile din Polonia sunt în alertă şi încearcă să-i împiedice pe aceştia să părăsească ţara pentru a merge la Bucureşti. De asemenea, polonezii vor trimite polițiști care vor colabora cu forţele de ordine din România.

Suporterii polonezi au produs incidente recent la Madrid, pe 18 octombrie, cu ocazia meciului Real – Legia Varşovia. Treisprezece fani ai echipei Legia Varşovia au fost reţinuţi pentru implicare în incidentele violente cu forţele de ordine spaniole înaintea meciului cu Real Madrid, din grupele Ligii Campionilor. Suporterii au fost acuzaţi de violenţe, intimidare, rănire, provocare de pagube şi tulburarea ordinii publice. Trei huligani au agresat mai multe chelneriţe dintr-un bar din Madrid, le-au furat telefoanele mobile şi au încercat să fure banii din casă.

La meciul respectiv au fost venit aproximativ 3.500 de suporteri polonezi.

România va întâni, vineri, de la ora 21.45, pe Arena Naţională, reprezentativa Poloniei, în etapa a IV-a a Grupei E a preliminariilor Cupei Mondiale din 2018.