Home » Știri » Ideea ca Ivana Trump să devină ambasadorul SUA la Praga este salutată de președintele ceh

Ideea ca Ivana Trump să devină ambasadorul SUA la Praga este salutată de președintele ceh

George Stanciu / 17.11.2016, 16:35
Ideea ca Ivana Trump să devină ambasadorul SUA la Praga este salutată de președintele ceh

Preşedinte ceh Milos Zeman, dar și prim-ministrul Bohuslav Sobotka au salutat posibilitatea ca Ivana Trump, prima soţie a preşedintelui-ales american Donald Trump, să devină ambasador al SUA la Praga.

„Nu ar putea trimite un ambasador american mai bun la Praga”, i-a transmis Zeman fostului top-model, în cadrul unei discuții telefonice, conform unui comunicat dat de către Administrația Prezidențială din Cehia, arată news.ro.

În plus, el i-a spus fostei soţii a omului de afaceri că este nerăbdător să o întâlnească, dar și că și pe soția lui o cheamă Ivana.

De asemenea, premierul Cehiei a apreciat dorinţa Ivanei Trump, fiind de părere că numirea sa ca ambasador ar fi un liant excelent pentru relaţiile dintre ţara sa şi viitorul preşedinte al SUA.

„Dacă Ivana se consideră capabilă şi decide să facă acest lucru, ar fi o cale drăguţă de a sublinia legătura dintre Cehia şi Trump”, a afirmat el în cadrul unei emisiuni difuzatăel pentru postul Czech Radio.

Ivana Trump, ce s-a născut la Zlin, în fosta Cehoslovacie, a afirmat că și-ar dori să devină ambasador în Cehia în cadrul unui interviu publicat duminică. „Voi sugera să fiu ambasador în Cehia (…). De acolo sunt, este limba mea şi toată lumea mă ştie”, a spus Ivana Trump într-un interviu acordat cotidianului american. „Sunt destul de cunoscută în toată lumea. Nu numai în America. Am scris trei cărţi, care au fost traduse în 40 de ţări, în 25 de limbi. Sunt cunoscută cu numele Ivana. Nu am nevoie de Trump”, a mai adăugat aceasta.

Zeman, un politician populist, dar şi premierul său, Sobotka, sunt printre puținii lideri ai statelor europene ce şi-au exprimat clar susţinerea pentru Donald Trump în campania electorală. „Trump, spre deosebire de unii dintre predecesorii săi, măcar ştie unde se află Cehia”, a scris Sobotka la un moment dat pe Twitter.

Dacă Ivana Trump, despre care publicul ceh are o părere foarte bună, va deveni ambasador, nu ar fi primul diplomat celebru care ajunge la Praga. Shirley Temple a abandonat actoria pentru a deveni ambasador în Cehoslovacia, în 1989.