Home » Politică » Imagini rare cu Donald Trump, la 18 ani, de la Academia Militară. Povestea neștiută a președintelui SUA

Imagini rare cu Donald Trump, la 18 ani, de la Academia Militară. Povestea neștiută a președintelui SUA

Bucur Ioana / 06.10.2020, 16:30

Arogant, sfidător, obscen de bogat și controversat. Infectat cu noul coronavirus, Donald Trump nu dă semne că are de gând să pună frână cursei electorale și pare mai hotărât ca oricând să fie reales președinte al Statelor Unite ale Americii pentru următorii patru ani. În ultimele zile, personaje din trecutul zbuciumat al milionarului au ieșit la lumină cu dezvăluiri incendiare.

Povestea neștiută a lui Donald Trump, cel mai bătrân președinte ales de americani

Născut pe 14 iunie 1946, Donald Trump venea pe lume într-una dintre cele mai bogate și controversate familii din Statele Unite ale Americii. Era al patrulea din cei cinci copii ai lui Frederic Trump, unul dinte giganții imobiliari. După ce și-a terminat studiile, a preluat conducerea Trump Organizațion, dar nu s-a oprit doar la a continua afacerea familiei. De-a lungul anilor, Donald Trump a deschis hoteluri și cazinouri în întreaga lume, a organizat concursurile de frumusețe Miss America, în perioada 1996-2015, și a avut numeroase apariții scurte în seriale și filme, precum „Singur Acasă 2”.

Însă, înainte de a deveni un afacerist de succes și președintele SUA, Donald Trump a fost un copil greu de stăpânit. Fiind catalogat de profesori un evel-problemă, singura cale prin care tatăl său s-a gândit că îl poate disciplina a fost înscrierea la o școală militară. Astfel, când avea doar 13 ani, Donald Trump s-a trezit elev al Academiei Militare din New York, în Cornwall, unde a studiat până a terminat și anii de liceu. N-a durat mult până când copilul neastâmpărat s-a transformat complet. Purta cu mândrie uniforma militară, participa frecvent la exercițiile militare de mărșăluire și și-a descoperit pasiunea pentru sporturi ca baseball și fotbal.

Imagini rare cu Donald Trump, la 18 ani, de la Academia Militară. Povestea neștiută a președintelui SUA
Imagini rare cu Donald Trump, la 18 ani, de la Academia Militară. Povestea neștiută a președintelui SUA

„A fost un băiat destul de brutal de când era mic”

Într-un interviu acordat în anul 1983, tatăl lui Donald Trump l-a descris pe afacerist ca fiind „un băiat destul de brutal de când era mic”.

„Mereu eram certați de profesori. Eram puși mereu pe glume, ăsta e adevărul. Ne trăgeam colegele de păr, aruncam scaunele prin clasă. Eu și Donnie (n.r.- porecla din copilărie a lui Donald Trump) ajungeam cam o dată pe lună în biroul directorului școlii”, a povestit Paul Onish, fost coleg de clasă cu Donald Trump, în școala primară, pentru CNN.

La Academia Militară, Trump a excelat. A câștigat numeroase premii academice și a ajuns în ultimul an de studii, la gradul de căpitan, fiind numit comandat al elevilor. Și-a pierdut funcția și a fost retrogradat, după ce un student proaspăt înrolat a fost hărțuit în cazarme de unu dintre subordonații lui Donald Trump. Mai târziu, actualul președinte al Statelor Unite ale Americii a descris acel incident ca pe o „promovare”.

„Acolo am învățat ce este disciplina și cum să-mi transform agresivitatea în reușite”, a scris Donald Trump despre anii petrecuți la Academia Militară din New York, în autobiografia sa „The Art of the Deal”, publicată în 1987.

Imagini rare cu Donald Trump, la 18 ani, de la Academia Militară. Povestea neștiută a președintelui SUA
Imagini rare cu Donald Trump, la 18 ani, de la Academia Militară. Povestea neștiută a președintelui SUA

Donald Trump, infectat cu noul coronavirus. Gestul sfidător pe care l-a făcut la întoarcerea la Casa Albă

După ce a stat trei zile într-un salon de lux al Centrului Medical Walter Reed pentru a tratat pentru COVID-19, Donald Trump s-a întors la Casa Albă. Înainte de a părăsi spitalul, președintele SUA  a postat un mesaj pe rețelele sociale, anuntând că urmează să fie externat:

„Nu vă temeţi de Covid. Nu îl lăsaţi să vă domine viaţa. Am dezvoltat, în timpul Administraţiei Trump, nişte medicamente şi cunoştinţe chiar minunate. Mă simt mai bine decât acum 20 de ani!”

Donald Trump a plecat din spital îmbrăcat în costum, cu caravtă la gât și mască pe față. Nu a dat declarații în fața presei, dar a ridicat pumnul în aer, în semn de victorie. Când a ajuns la Casa Albă, Trump a urcat scara exterioară ce duce la una dintre intrările în clădire şi a pozat în faţa presei, scoțându-și masca. El a rămas fără mască şi în timp ce a fost salutat de angajaţi de la Casa Albă, care purtau măşti, şi a filmat două clipuri pe care le-a publicat apoi online.