Home » Știri » Incendiu puternic într-o clădire unde se află animale de la Circul Globus din București

Incendiu puternic într-o clădire unde se află animale de la Circul Globus din București

Sebastian Rotaru / 12.01.2017, 09:34
Incendiu puternic într-o clădire unde se află animale de la Circul Globus din București

Pompierii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bucureşti-Ilfov intervin, joi dimineaţă, pentru stingerea unui incendiu care a cuprins o clădire în care se află cinci animale – lei şi tigri – de la Circul Globus.

Echipajele de intervenţie au solicitat ajutorul medicilor veterinari pentru ca animalele să fie tranchilizate şi mutate, după ce un incendiu a izbucnit la ora 05:00, potrivit news.ro.

Purtătorul de cuvânt al ISU Bucureşti-Ilfov, Daniel Vasile, a precizat că incendiul a cuprins o clădire de pe Şoseaua Petricani din Capitală şi s-a manifestat pe o suprafaţă de 300 de metri, fiind vorba despre un grajd pentru animale în care se aflau cinci lei şi tigri. Incendiul a cuprins pereţii clădirii în care se află grajdurile şi o parte din acoperiş. De asemenea, flăcările au cuprins şi o clădire administrativă.

Potrivit sursei citate, pompierii au solicitat intervenţia medicilor veterinari, luând legătura atât cu reprezentanţi ai Circului Globus, cât şi ai Grădinii Zoologice, astfel încât animalele să fie tranchilizate şi mutate din grajdurile cuprinse de flăcări.

Reprezentantul ISU Bucureşti-Ilfov a spus că în jurul orei 7.15 la faţa locului a ajuns un reprezentant al circului, care tranchilizează animalele, pentru a fi mutate din clădire.

Intervenţia pompierilor este îngreunată şi din cauza zăpezii, fiind probleme în identificarea hidranţilor la nivelul carosabilului.

„Am solicitat Apa Nova să mărească presiunea pe reţeaua de hidranţi din zonă. Sunt probleme în identificarea hidranţilor la nivelul carosabilului din cauza zapezii. Au fost identificaţi şi hidranţi îngheţaţi in zona respectivă”, a mai spus Daniel Vasile.

El a mai precizat că a fost suplimentat dispozitivul de intervenţie, astfel că acum la faţa locului se află 15 autospeciale, două autoscări şi un echipaj SMURD.

Primele informaţii arată că animalele ar fi de la Circul Globus.