Home » Știri » Incendiu în Bamboo, club din București: 44 de răniți, majoritatea au fost externați

Incendiu în Bamboo, club din București: 44 de răniți, majoritatea au fost externați

Sebastian Rotaru / 21.01.2017, 05:25
Incendiu în Bamboo, club din București: 44 de răniți, majoritatea au fost externați

În această dimineață a avut loc un incendiu în Bamboo, un club din București. Peste 40 de victime au fost duse la spital până la această oră, dintre ele doar 8 au rămas internate.

UPDATE 8:40  Viceprimarul Sectorului 2, Dan Cristian Popescu, a declarat că Clubul Bamboo nu avea autorizaţie de funcţionare, iar în această lună urma să fie amendat. El a precizat însă că planul de acţiune la incendiu al clubului era avizat de ISU.

”Clubul nu avea autorizaţie de funcţionare şi autorizaţie de construcţie receptionată. Acesta este şi motivul pentru care nu avea autorizaţie de funcţionare”, a spus viceprimarul, într-o intervenţie la Digi 24, după incendiul din clubul Bamboo.

El a spus că clubul avea documentaţia pentru funcţionare, dar era incompletă. ”Avea documentaţia depusă la noi, dar nu era completă. În luna ianuarie ar fi fost amendaţi, nu au ajuns la ei cei de la control”, a explicat Dan Cristian Popescu.

În opinia sa, ”clubul a funcţionat cumva şi cu bunăvoinţa autorităţilor din trecut”. ”Nu cred că au avut vreodată toate actele în regulă”, a mai spus el.

UPDATE 08:11 – Potrivit lui Raed Arafat, 21 de victime au fost transportate la spital cu ambulanţele, iar 17 au ajuns ulterior, cu maşini particulare, în urma incendiului din Bamboo.

El a precizat că starea persoanei care era intubată, după ce s-a intoxicat cu fum, spitalizată la Floreasca, s-a îmbunătăţit. „Persoana care a fost ventilată şi intubată este în stare bună, scoasă de pe aparate”, a precizat secretarul de stat, menţionând că este vorba despre o femeie.

Arafat a mai spus că la acest moment incendiul din Bamboo este aproape lichidat, mai existând focare, astfel că echipajele ISU se reduc de la 26 la 14.

„Nu se ştie cu exactitate dacă au rămas în club persoane blocate”, a mai spus Arafat.

UPDATE 7:54 – Ministerul Afacerilor Interne a deschis o linie telefonică pentru rudele celor care se aflau în clubul Bamboo la momentul izbucnirii incendiului.

”La nivelul Ministerului Afacerilor Interne, s-a activat o linie telefonică – 021 206.40.50, unde rudele celor care s-au aflat în clubul Bamboo pot suna pentru a obţine informaţii despre persoanele transportate la spital. De asemenea, oricine deţine informaţii relevante despre alte posibile victime sau legate de izbucnirea incendiului pot suna la numărul respectiv de telefon”, a comunicat Ministerul de Interne.

UPDATE 7:15 – Una dintre persoanele care a ieșit din club a declarat că s-a fumat în club toată noaptea, cu toate că ospătarii îi rugau pe clienți să nu o facă.

Un alt martor susține că a simțit miros de instalație electrică încinsă și că incendiul din Bamboo nu ar fi putut porni de la țigări.

UPDATE 06:52 – Clădirea este arsă și prăbușită în totalitate în urma incendiului din Bamboo. Focul este ținut sub control, a spus Raed Arafat.

UPDATE 06:29 – O persoană se află în stare critică. Câteva victime au plecat acasă de la spital.

UPDATE 06:24 – Numărul victimelor a ajuns la 27. Raed Arafat a declarat că intervenția continuă. S-ar putea să fie persoane rămase prinse în club, dar este imposibil să mai fie găsite în viață, a spus secretarul general al MAI, la Digi24.

UPDATE 06:20 – Purtătorul de cuvânt al ISU Bucureşti, Daniel Vasile, a spus, despre incendiul din Bamboo, că este posibil să fi rămas în club persoane care nu s-au putut salva, transmite Digi24.

UPDATE 06:07– Martorii spun că incendiul ar fi izbucnit în zona scenei, de la o perdea, şi că în club se fuma.

„Se fuma. Veneau ospătarii să ne spună să nu fumăm, dar se fuma palmat”, a spus o tânără.

Informaţiile privind numărul persoanelor aflate în clubul Bamboo contratictorii, spun reprezentanţii ISU, menţionând că e vorba de 100-200 de oameni.

Un incendiu puternic s-a produs, sâmbătă dimineaţă, la clubul Bamboo din Capitală, 22 de persoane fiind transportate la spital, dintre care una este în stare gravă. Clubul s-a prăbuşit, iar incendiul este încă în desfăşurare

Purtătorul de cuvânt al ISU Bucureşti, Daniel Vasile, a declarat iniţial pentru News.ro că 12 persoane au fost duse la spital, cu intoxicaţie cu fum şi cu hipotermie. Zece dintre ele au fost transportate la Spitalul Floreasca, iar două la Spitalul Pantelimon.

Conform sursei citate, în urma incendiului clubul s-a părbuşit în totalitate.

La momentul la care au ajuns pompierii, toate persoanele din clubul Bamboo fuseseră evacuate, a mai spus Daniel Vasile, dar nu este exclusă posibilitatea ca să fi fost suprinşi oameni în interior, ceea ce se va putea afla după lichidarea incendiului.

Ulterior, secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Raed Arafat a declarat că incendiul este încă în desfăşurare, pe terasa clubului. Ultimul rănit a fost dus în urmă cu scurt timp la spital, cu hipotermie. Până la acest moment, răniţii au fost duşi la spitalele Floreasca, la Universitar, Sfântul Pantelimon şi Colentina.

Astfel, 13 persoane au fost transportate la Floreasca,  5 la Universitar, 2 la Pantelimon şi 2 la Colentina.

În acest moment, la faţa locului sunt peste 24 de autospeciale de stingere, 27 de echipaje medicale SMURD, patru autospeciale pentru victime multiple, maşini de descarcerare şi un spital mobil.

La faţa locului se află şi o echipă de scafandri, care a mers să facă verificări la lacul Floreasca, după ce au existat informaţii că mai multe persoane s-ar fi aruncat în lac pentru a se salva.

viewscnt