Home » Știri » Indicele calității aerului în București, miercuri, 21 aprilie 2021. Cât de poluat este aerul în cele 6 sectoare și în Ilfov

Indicele calității aerului în București, miercuri, 21 aprilie 2021. Cât de poluat este aerul în cele 6 sectoare și în Ilfov

Manolică Anca / 21.04.2021, 08:56
Indicele calității aerului în București, miercuri, 21 aprilie 2021. Cât de poluat este aerul în cele 6 sectoare și în Ilfov

Care este indicele calității aerului în București, miercuri, 21 aprilie 2021. Află cât de poluat este aerul în cele 6 sectoare și în Ilfov și de unde te poți informa cu privire la nivelul de poluare în Capitală, în timp real. Iată cum arată astăzi Bucureștiul și care sunt zonele cu un nivel ridicat noxe.

Care este calitatea aerului în București astăzi, 21 aprilie

Bucureștiul este unul dintre cele mai poluate orașe din Europa, care înregistrează depășiri constante ale factorilor poluanți –  monoxidul de carbon (CO), dioxidul de azot (‎NO2), ozonul (O3), particulele în suspensie (PM10, PM2.5), dioxidul de sulf (SO2), hidrocarburile și plumbul. Sursele de apariție a acestor substanțe sunt diferite, la fel și impactul asupra sănătății umane, ceea ce determină ca poluarea atmosferică să fie un proces greu de combătut.

Cu ajutorul a zece senzori amplasați în mai multe puncte din Capitală, stațiile fac măsurători la intervale fixe, de 15 minute, iar pe baza acestor măsurători se stabilesc mediile orare și se calculează Indicele de Calitate a Aerului. ICA poate avea o valoare cuprinsă între 0 și >100 și, folosind scara de culori, arată de la un grad scăzut de poluare, până la pragurile de alertă. Dacă vrei să vezi care este indicele calității aerului în București la orice zi și din noapte, trebuie să accesezi aerlive.ro, iar acolo regăsești toate informațiile în timp real.

Cum arata calitatea aerului in principalele cartiere din Bucuresti
Cum arata calitatea aerului in principalele cartiere din Bucuresti

Nivelul de poluare în București pe sectoare

Sector 1 – La stația de la Băneasa Nord, indicele calității aerului în București, miercuri, 21 aprilie 2021, ora 8.00, indică un nivel mediu de poluare, acesta fiind 51. Și la stația de la Ion Mihalache se înregistrează un nivel mediu de poluare, indicele fiind 62. Însă, stația din zona Aerogării a înregistrat în această dimineață al treilea cel mai ridicat nivel de poluare din București, indicele fiind 79.

Sector 2 – La stația Doamna Ghica, indicele calității aerului este 62, ceea ce indică un nivel mediu, în timp ce la stația de la Moșilor, indicele este 44, adică un nivel scăzut. Un nivel scăzut se înregistrează și în Zona Universității, aici indicele fiind 34.

Sector 3 – În acest sector, ce mai mic nivel de poluare se răgăsește în zona Fizicienilor, indicele fiind 45, și cel mai ridicat în zona Pallady, unde este 81, ceea ce înseamnă că nivelul indicelui este ridicat, al doilea cel mai ridicat din Capitală.

Sector 4 – Acest sector se poate lăuda miercuri, 21 aprilie, ora 8.00, la stația Timpuri noi, cu cel mai scăzut nivel din toată Capitala. Aici indicele este 24.

Sector 5 – La stația de la Progresului, indicele calității aerului în București, miercuri, 21 aprilie 2021, indică un nivel scăzut de poluare, 47.

Sector 6 – Aici se regăsește zona cu cel mai ridicat nivel de poluare din toată Capitala. Mai exact, la stația Drumul Taberei, valoarea indicelui este 83. Cel mai scăzut nivel din sectorul 6 se înregistrează în zona Iuliu Maniu, unde indicele este 34.