Home » Știri » ING se restructurează, iar mii de angajați sunt în pericol

ING se restructurează, iar mii de angajați sunt în pericol

George Stanciu / 30.09.2016, 12:53
ING se restructurează, iar mii de angajați sunt în pericol

ING Groep, cea mai mare entitate bancară din Olanda, se pregătește să concedieze câteva mii de angajați, decizia făcând parte dintr-un plan de restructurare a companiei. Planul ce va fi anunțat luni, în cadrul unei întâlniri dintre conducerea băncii și investitori, susțin o serie de persoane din interior, apropiate situației, citate de publicația olandeză Het Financieele Dagblad.

Reorganizarea companiei va conduce la un nivel mult mai ridicat de centralizare a conducerii şi ar putea spori economiile companiei, sumele atingând nivele de miliarde de euro. Conform site-ului oficial, instituția are în total aproximativ 52.000 de angajați,

Raymond Vermeulen, un purtător de cuvânt al instituției bancare,  a refuzat să facă vreun comentariu cu privire la zvonurile apărute în presă.

ING consideră că piețele din Belgia, Germania, Olanda şi Polonia reprezintă oportunități pentru companie, a relatat Het Financieele Dagblad. În același timp prezența în Turcia ridică semne de întrebare în cadrul conducerii.

Directorul general al ING, Ralph Hamers, a transformat instituția într-o bancă cu operațiuni ce au un nucleu în Europa şi dorește să extindă posibilitatea de creditare pentru persoane fizice şi juridice dincolo de piața internă. O astfel de decizie apare pe fondul minimelor record atinse de dobânzi şi din cauza condițiilor stricte ale autorităților de reglementare cu privire la capital. Cele două elemente pun în pericol profiturile obținute de ING, conform news.ro.

ING este una din multele bănci prezente în România, iar Aris Bogdaneris, Head of Challengers & Growth Markets în cadrul companiei şi membru al consiliului director, a susținut la sfârșitul lui august, pentru presa autohtonă, că instituția financiară dorește să atingă o cotă de 10% pe piață locală.

În primul semestru al anului 2016, ING Bank Romania a reușit să își majoreze cota de piață pe partea de creditare de la 5,4% la 7,1%, iar cota de piață a depozitelor a avansat în același timp la 7,4% comparativ cu 6,5% in 2015.