Home » Știri » Înjurăturile, semnul unei inteligențe crescute [VIDEO]

Înjurăturile, semnul unei inteligențe crescute [VIDEO]

Sebastian Rotaru / 02.02.2017, 16:24
Înjurăturile, semnul unei inteligențe crescute [VIDEO]

Folosirea semnelor obscene sau a înjurătrilor, sunt, de obicei, asociate cu lipsa educației, un vocabular sărac, o atitudine violentă sau o inteligență scăzută.

Unele studii au arătat că înjurăturile arată, oarecum, un nivel mai mare al inteligenței, nu mai mic, cum ar crede unii, scrie sciencealert.com.

În timp ce înjuratul poate deveni un obicei, oamenii înjură în diferite contexte și în diferite scopuri: pentru a transmite un mesaj, pentru a arăta emoția, pentru a răde sau poate chiar pentru că asta vor.

Psihologii care încearcă să înțeleagă când și de ce înjură oamenii, vor să privească în trecutul acestui stereotip care spune că înjuraturile sunt un semn al inteligenței precare. Un studiu al celor de la Marist College arată cât de fluenți sunt oamenii când vorbesc în limba engleză, dar și cât de fluenți sunt aceștia când înjură.

Fluența verbală poate fi măsurată foarte ușor, prin solicitarea voluntarilor de a se gândi la cât mai multe cuvinte care încep cu o anumiă literă din alfabet, în decurs de un minut. Persoanele cu competențe lingvistice ridicare se pot gândi la multe cuvinte într-un minut, iar pe baza asta, cercetătorii au cerut același lucru voluntarilor, dar să se gândească la înjurături. Deci, voluntarii au trebuit să se gândească la cât mai multe cuvinte care exprimă jigniri, tot într-un minut.

Astfel, la final, comparând testele, s-a descoperit că oamenii care au spus cele mai multe cuvinte care încep cu aceeași literă, au fost și cei care au spus cele mai multe înjurături. Cei care s-au descurcat greu la primul test, la fel au făcut și în al doilea.

Concluzia este că un om care înjură nu este neapărat un om cu un limbaj sărac sau cu o inteligență scăzută. În schimb, tot studiul a scos la iveală faptul că înjurăturile par a fi o caracteristică a limbajului pe care un vorbitor articulat îl poate folosi pentru a comunica cu eficiență maximă. Uneori, înjurăturile merg dincolo de normele comunicării.

Așa că, data viitoare când auziți pe cineva înjurând, prima dată gândiți-vă că poate a pățit ceva și este supărat, nu că este needucat.