Home » Știri » Încă un club de fotbal în insolvență: Gaz Metan Mediaș, datorii de 12 milioane lei

Încă un club de fotbal în insolvență: Gaz Metan Mediaș, datorii de 12 milioane lei

Octavian Palade / 28.10.2016, 16:29
Încă un club de fotbal în insolvență: Gaz Metan Mediaș, datorii de 12 milioane lei

Clubul Gaz Metan Mediaș a intrat în insolvență. Președintele grupării a declarat vineri că datoriile se ridică la suma de 12 milioane lei.

Echipa din Ardeal a intrat în insolvență din cauza datoriilor uriașe la bugetul de stat. Totuși, președintele clubului, Ioan Mărginean, speră ca această situație să nu dureze mai mult de 6-8 luni, potrivit news.ro.

Preşedintele Gaz Metan Mediaş a spus că intrarea în insolvenţă s-a făcut la solicitarea „baschetbaliştilor care au evoluat în cadrul clubului sportiv”.

„Intrarea în insolvenţă a fost cerută de avocatul baschetbaliştilor care au evoluat în cadrul clubului sportiv Gaz Metan. S-a investit mult la baschet pentru că au câştigat Cupa României în 2014 şi locul 4 în Liga Naţională şi au participat în cupele europene. Când a retrogradat echipa în liga a doua, ea avea un proces pe rol cu clubul la Tribunalul Sibiu. S-a declanşat procesul în septembrie 2014. S-a câştigat procesul în 2015, am ajuns în 2016, în care Curtea de Apel Alba a dat o hotărâre definitivă şi irevocabilă pentru intrarea în insolvenţă”, a declarat Ioan Mărginean la Dolce Sport.

Intrarea în insolvență, singura variantă de salvare

Mărginean a mai spus că la echipa de fotbal restanţe salariale sunt de aproximativ două luni. „La echipa de fotbal avem restanţe la jucători două luni şi câteva zile. În ceea ce priveşte datoriile la stat, am făcut toate demersurile să intrăm în amnistia fiscală valabilă până la 16 martie 2016. La analiza ANAF a venit că dacă plătim 571.000 de euro până în 16 martie intrăm în amnistie fiscală. Iosif Biro a cerut 30 de zile ANAF-ului să plătească suma, a mers apoi la diferiţi sponsori… ANAF-ul ne-a refuzat cele 30 de zile, iar cu dobândă noi avem acum la ora asta 12 milioane de lei. Există două soluţii: sau te înscrii la masa credală şi le dai drepturile sută la sută sau un plan de reorganizare, ceea ce ne dorim, şi în 6-8 luni vrem să ieşim”, a mai menționat oficialul clubului din Mediaş.

Ioan Mărginean a mai precizat că el şi tehnicianul Cristian Pustai le-au explicat jucătorilor că îşi vor primi salariile. „Salariile totuşi sunt ok, le vor primi, nu e o problemă. Vrem să le dăm şi baschetbaliştilor sută la sută ce au avut salarii, până la ultimul leu”, a mai afirmat liderul grupării ardelene.

Antrenorul Marcel Ţenter şi bachetbaliştii Slavisa Bogavac, Radomir Marojevici, Bojan Radetici, Kyle Shiloh, Georgios Tsiaras şi Tudor Dumitrescu au reușit să obțină marţi, la Tribunalul Sibiu, deschiderea procedurii insolvenţei privind debitoarea Club Sportiv Gaz Metan Mediaş.

Dintre cluburile din Liga I, se mai află în insolvenţă echipele Pandurii Târgu Jiu, ASA Târgu Mureş şi CFR Cluj.