Home » Știri » Insulele din Pacificul de Sud vor să interzică mâncarea proastă din Occident

Insulele din Pacificul de Sud vor să interzică mâncarea proastă din Occident

Sebastian Rotaru / 03.02.2017, 17:49
Insulele din Pacificul de Sud vor să interzică mâncarea proastă din Occident

Autoritățile națiunii Vanuatu din sudul Pacificului au pledat pentru interzicerea mâncarii proaste din Vest, pentru a împiedica răspândirea problemelor de sănătate.

Provincia Torba, cea mai nordică grupare de insule din arhipelag, care are o populație de sub 10.000 de oameni, cea mai mare parte a lor agricultori care trăiesc la limita subzistenței, își propune ca în doi ani să introducă o legislație care interzice toate produsele alimentare străine, cu scopul de a deveni prima regiune în totalitate organică, până în 2020. Între timp, aceștia au comandat bungalow-uri pentru turiști, pe care îi vor servi doar cu mâncare locală și cu produse organice, scrie The Telegraph.

Părintele Luc Dini și liderul consiliului de turism din Tobra crede că interzicerea alimentelor de peste mări ar putea fi benefică pentru sănătatea oamenilor de pe insulă.

„În acest moment avem o infiltrație mare de mâncare proastă de peste mări. Este ușor să fierbi tăiței sau orez, dar nu au aproape nicio valoare nutritivă și nu este nevoie să mănânci alimente de import, atunci când avem atât de multe produse alimentare crescute organic pe insulele noastre”, a spus acesta.

Provincia este bogată în resurse și s-ar putea suține singură, cu pește, crustacee sau ananas, toate cultivate local, spune Dini. De regulă, alimentele importate sunt orez, paste, dulciuri, biscuiți și conserve.

„Provincia Vanuatu este cea mai izolată, iar, în prezent, sănătatea noastră se menține bine și vrem să continuăm cu asta”, a mai spus liderul.

Nu se știe încă dacă interdicția va cuprinde și alcoolul.

Guvernul central al Vanautu sprijină acest plan. Este o politică de care ar putea beneficia și alte insule din regiunea de sud a Pacificului, care au una dintre cele mai mari rate de obezitate din lume, fapt care demonstrează că bucătăria occidentală și-a pus amprenta peste tot.

SamoaAmericană , Nauru, Insulele Cook, Tokelau, Tonga, Samoa, Palau, Kiribati, Insulele Marshall, Kuweit, Saint Kitts și Nevis, Micronesia Bahamas, Barbados, Belize, Qatar, Egipt, SUA, Arabia Saudită și Bahrain sunt locurile de pe pământ cu cea mai mare rată a obezității.