Home » Știri » Kremlinul anunță când s-ar putea întâlni Vladimir Putin cu Donald Trump

Kremlinul anunță când s-ar putea întâlni Vladimir Putin cu Donald Trump

Sebastian Rotaru / 30.01.2017, 14:26
Kremlinul anunță când s-ar putea întâlni Vladimir Putin cu Donald Trump

Kremlinul a anunțat, luni, că este prea devreme pentru a discuta despre orice posibile acorduri cu Statele Unite ale Americiiîn legătură cu sancțiunile impuse Rusiei.

Tot Kremlinul a spus că s-ar putea ca șeful statului rus, Vladimir Putin, să se întâlnească cu președintele american, Donald Trump, înainte de summitul G20 ce va avea loc pe 7-8 iulie la Hamburg, în Germania, relatează agenția Reuters, potrivit Agerpres.

Putin și Trump au avut o convorbire telefonică, sâmbătă, și purtătorul de cuvânt al președinției ruse, Dmitri Peskov, a declarat luni presei că dialogul dintre cei doi lideri a fost unul bun, dar că ”este greu de vorbit despre orice fel de acorduri (în legătură cu sancțiunile)”.

”Pentru a începe, trebuie să stabilim data și ora unei întâlniri între cei doi președinți. La aceasta lucrează acum consilieri”, a afirmat Peskov, adăugând că o reuniune ar putea avea loc înainte de summitul G20 de la Hamburg.

Potrivit lui Peskov, Putin și Trump nu au discutat despre sancțiuni în cadrul convorbirii lor de sâmbătă, care a fost primul lor dialog de la învestirea în funcție a lui Trump. Dar ”noi am constatat o disponibilitate de a soluționa problemele dificile prin dialog, la care președintele Putin a făcut apel de mult timp și la care, din păcate, nu a primit nici un răspuns în ultimii ani”, a mai spus Peskov.

Trump a declarat în trecut că, prin faptul că el caută apropiere față de Rusia, el este pregătit să revizuască sancțiunile pe care Washingtonul le-a impus Kremlinului, în 2014, după anexarea Crimeii.

Mișcarea ar putea rezista confruntării ccare ar putea apărea atât de la Washington, cât și de la liderii străini, printre care și Merkel. Cancelarul german susține că sancțiunile ar trebui păstrate doar dacă Rusia nu respectă condițiile occidentului cu privire la Ucraina.

Trump a declarat joi, într-un interviu acordat Fox News, că plănuieşte să poarte o discuţie telefonică cu Putin în zilele care urmează.

„El (n.red – Putin) m-a sunat după ce am câştigat, dar nu am avut o discuţie, însă înţeleg că vom avea o una în curând”, a spus Donald Trump.

„Nu-l ştiu pe Putin, dar dacă ne putem înţelege cu Rusia, este extraordinar, este bine pentru Rusia, este bine pentru noi. Mergem împreună şi distrugem Stat Islamic”, a mai precizat Trump.

Potrivit oficialului de la Kremlin, deocamdată nu se ştie când va avea loc şi prima întrevedere oficială a celor doi preşedinţi. Presa americană subliniază că ar fi nevoie de câteva luni de zile pentru pregătirea întâlnirii dintre Donald Trump şi Vladimir Putin.