Home » Știri » Ioan Rusu, fostul primar din Lunca Mureșului, găsit înjunghiat lângă mașina sa

Ioan Rusu, fostul primar din Lunca Mureșului, găsit înjunghiat lângă mașina sa

George Stanciu / 28.11.2016, 14:28
Ioan Rusu, fostul primar din Lunca Mureșului, găsit înjunghiat lângă mașina sa

Ioan Rusu, fostul primar PSD din comuna Lunca Mureşului, ce a fost găsit mort duminică dimineață, pe o stradă de la marginea localităţii, lângă maşina sa, a fost ucis cu mai multe lovituri de cuţit, conform autopsiei. Anchetatorii au deschis un dosar penal pentru omor în acest caz, fiind audiate deja mai multe persoane.

Prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba, Marius Ungureanu, a declarat, luni, pentru news.ro, că moartea lui Ioan Rusu, fostul edil din Lunca Mureşului, a fost una violentă. Aceasta a fost cauzată de seria de lovituri de cuțit aplicate în partea superioară a corpului, în abdomen, torace şi gât.

Ungureanu a spus că procurorii cercetează evenimentul sub aspectul comiterii infracţiunii de omor şi au audiat deja mai multe persoane. ”Este o moarte violentă care a survenit în urma mai multor lovituri de cuţit, în zona superioară a corpului, în abdomen, torace şi în gât”, arată Ungureanu.

Liderul social-democraților din Alba, Ioan Dîrzu, a transmis un comunicat în care a afirmat că ”PSD Alba a aflat cu durere şi tristeţe” de sfârşitul tragic al lui Ioan Rusu.

”Suntem şocaţi şi nu putem înţelege cum un om bun, un om corect şi care se opunea mereu violenţei, chiar şi verbale, şi-a găsit sfârşitul într-un mod atât de tragic. Ioan Rusu a fost colegul nostru şi un om de bază pentru PSD în Lunca Mureşului dar, mai înainte de toate, a fost un om dedicat comunităţi sale”, transmite liderul PSD Alba în mesajul transmis.

Fostul primar PSD al comunei Lunca Mureşului din judeţul Alba a fost descoperit mort, duminică dimineaţă, în jurul orei 5.00, pe o stradă din localitate, lângă maşina sa, el prezentând mai multe tăieturi în zona gâtului.

Conform unor surse, Ioan Rusu ar fi plecat sâmbătă de acasă cu intenţia de a duce o sumă de bani unui cunoscut. Fostul edil nu a mai apucat să se întâlnească cu respectivul, iar soţia sa a anunţat Poliţia deoarece primarul nu s-a mai întors acasă.

Ioan Rusu a fost primar în Lunca Mureşului de-a lungul a mai multor mandate, până în acest 2016, când a pierdut alegerile, el fiind unul dintre liderii organizaţiei locale a PSD.