Home » Știri » Iohannis, despre „potențialul uman și intelectual remarcabil” al României: Trebuie să îl valorificăm aici

Iohannis, despre „potențialul uman și intelectual remarcabil” al României: Trebuie să îl valorificăm aici

Octavian Palade / 22.11.2016, 12:32
Iohannis, despre „potențialul uman și intelectual remarcabil” al României: Trebuie să îl valorificăm aici

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat că România are un potenţial uman şi intelectual remarcabil, pe care trebuie să îl valorificăm aici, în ţară.

Klaus Iohannis a afirmat marţi, la Iaşi, că România are un „potenţial uman şi intelectual remarcabil”, iar tinerii trebuie convinşi să stea în ţară şi să contribuie la cercetare şi dezvoltare, dând ca exemplu compania Antibiotice Iaşi, care a reuşit să devină un model în domeniul cercetării farmaceutice, relatează news.ro.

„Am spus mereu că trebuie să privim cercetarea ca pe o investiţie în viitorul României. Avem un potenţial uman şi intelectual remarcabil, pe care trebuie să îl valorificăm aici, în ţară. Tinerii trebuie încurajaţi să aleagă cercetarea şi, mai ales, să aleagă să facă cercetare în România, iar cei care au plecat deja, să se reîntoarcă. Cred că Antibiotice ar putea fi un exemplu extraordinar în acest sens”, a spus preşedintele la Antibiotice Iaşi, unde participă la o dezbatere despre piaţa farmaceutică, dezvoltarea viitoare a societăţii, modalitatea de stabilire a preţurilor din piaţa românească şi taxa de clawback.

Iohannis a lăudat compania Antibiotice Iaşi, spunând că a devenit un exemplu pentru România, recunoscut şi în plan european şi internaţional.

„Antibiotice Iaşi a reuşit să pună România pe harta internaţională a medicamentelor. Acesta este rezultatul dăruirii şi devotamentului unor oameni care au dedicat luni sau ani de cercetare şi efort pentru binele nostru, al tuturor.(…) Antibiotice Iaşi a implementat standarde de calitate recunoscute la nivel internaţional, tocmai acest sistem de management al calităţii asigurând notorietatea companiei pe piaţa internaţională. Cunoaştem cu toţii dificultăţile cu care se confruntă sistemul medical românesc. Iar piaţa medicamentelor nu reprezintă nici pe departe o excepţie aici. Cred că, în acest context, aprecierea pentru Antibiotice Iaşi trebuie să fie cu atât mai mare”, a mai declarat preşedintele.

„În ciuda circumstanţelor şi limitărilor pe care le cunoaştem cu toţii, aţi reuşit să creaţi propriul loc al României pe harta europeană şi internaţională a cercetării în domeniul farmaceutic”, a menţionat Iohannis.

Şeful statului mai afirmat că producţia de medicamente nu face excepţie de la nevoile generale ale mediului de afaceri din România, respectiv predictibilitatea economiei, a legislaţiei privind taxele şi a lipsei poverii birocratice.

„Vă felicit încă o dată pentru întreaga activitate şi pentru rezultatele remarcabile! Reprezentaţi un pol de inovare şi creativitate, un model de profesionalism şi aduceţi cinste ţării noastre la nivel internaţional. Iar viitorul înseamnă inovare, creativitate, cercetare”, a conhis Iohannis.