Home » Știri » Iohannis, „pozitiv” în privința majorării salariilor în Educație și Sănătate

Iohannis, „pozitiv” în privința majorării salariilor în Educație și Sănătate

Octavian Palade / 08.11.2016, 11:15
Iohannis, „pozitiv” în privința majorării salariilor în Educație și Sănătate

Președintele Klaus Iohannis s-a referit la OUG 20 privind creșterea salariilor în Educație și Sănătate și a precizat că disputa pe cvorum trebuie să se lămurească în Parlament.

Iohannis a declarat marţi că este „pozitiv” referitor la Legea de aprobare a OUG 20/2016, prin care sunt mărite salariile în Educaţie şi Sănătate. Președintele a adăugat că aşteaptă actul la Cotroceni pentru promulgare, iar disputele privind cvorumul trebuie lămurite de cei abilitaţi, în Parlament, relatează news.ro.

La întrebarea despre controversele privind votul pe tema Legii de adoptare a OUG 20/2016, Iohannis a răspuns: „Aceste lucruri se vor lămuri, desigur, între cei care trebuie să lămurească chestiunea, bănuiesc, în Parlament”.

„În ce priveşte legea, eu sunt pozitiv, aştept legea la promulgare”, a mai precizat Iohannis.

Camera Deputaţilor a adoptat luni, în calitate de for decizional, Legea de aprobare a OUG 20/2016, act normativ prin care sunt majorate salariile în Educaţie şi Sănătate, cu 184 de voturi „pentru”, conform numărătorii anunţate de către preşedintele Camerei, Florin Iordache.

PNL a transmis că nu a existat cvorum la şedinţa de vot final din Camera Deputaţilor în care s-au aprobat majorările salariale, iar personalul tehnic al grupului face verificări în acest moment pentru a veni cu probe video.

Pe pagina de Facebook a liberalilor au fost postate imagini cu sala de plen în care majoritatea locurilor sunt goale, în postare menţionându-se că doar 168 de deputaţi au fost prezenţi.

”PSD fură! Acestea sunt dovezile incontestabile ale faptului că PSD nu ştie să facă altfel de politică în România decât încălcând legile în Parlamentul României. Votul din Camera Deputaţilor asupra Legii privind majorările salariale în educaţie şi sănătate a fost VICIAT prin minciună. PSD a minţit că are suficienţi oameni în sală pentru a vota legea, anunţând o prezenţă de 184 de parlamentari. Imaginile arată că în sală nu se aflau decât 168(!)”, se plâng liberalii în postarea respectivă.