Home » Știri » Iohannis explică cum a ajuns să participe la ședința de Guvern

Iohannis explică cum a ajuns să participe la ședința de Guvern

Sebastian Rotaru / 24.01.2017, 15:48
Iohannis explică cum a ajuns să participe la ședința de Guvern

Preşedintele Klaus Iohannis a povestit, marţi, cum a ajuns la şedinţa de Guvern de săptămâna trecută, când, după o discuţie privată cu premierul Sorin Grindeanu.

Iohannis i-a spus premierului Grindeanu că ar fi „politicos” să fie invitat la şedinţa Executivului, potrivit Antena 3, relatează News.ro.

Iohannis a relatat presei, marţi, că, la sosirea la Guvern, a avut o discuţie cu Sorin Grindeanu, pe care l-a întâmpinat cu expresia „Bucuroşi de oaspeţi?”. Grindeanu i-ar fi replicat preşedintelui „Bucuroşi!”, apoi Iohannis a afirmat că ar fi „politicos” să fie chemat şi la şedinţa de Guvern.

„Dacă tot am venit, nu credeţi că e politocos să mă invitaţi la sedinţă?”, a spus preşedintele Iohannis, potrivit.

Preşedintele Klaus Iohannis a spus, săptămâna trecută, la începutul şedinţei Guvernului la care a participat, că i-a făcut o vizită premierului Sorin Grindeanu, cu care a avut o discuţie „foarte aplicată, foarte serioasă şi cu concluzii consensuale”, după care acesta l-a invitat să participe la şedinţa Guvernului. Iohannis le-a spus membrilor Cabinetului că este foarte mulţumit de modul în care îşi fac datoria.

„Am decis în acestă dimineaţă să fac o vizită domnului prim-ministru, cu care am avut o discuţie foarte aplicată, foarte serioasă, cu concluzii consensuale, după care domnul prim-ministru m-a invitat să particip şi să prezidez această şedinţă de Guvern. Cu această ocazie, vă spun că sunt foarte mulţumit de felul în care vă faceţi cu toţii datoria şi pentru mine nu e doar o plăcere, ci si o onoare să fiu aici împreuna cu dumneavoastră”, a spus Iohannis la începutul şedinţei Guvernului.

Ulterior, Iohannis a afirmat în şedinţa de Guvern că premierul Grindeanu l-a asigurat că graţierea şi modificarea codurilor penale nu se regăsesc pe ordinea de zi suplimentară a şedinţei şi că nici nu vor fi ”băgate peste noapte” în nicio şedinţă, ci ”vor fi puse în transparenţă.

Preşedintele a decis să vină, miercuri, la Guvern, în condiţiile în care în spaţiul public au apărut informaţii privind posibilitatea introducerii pe ordinea de zi a şedinţei de Guvern a unui proiect de OUG de modificare a Codului penal, inclusiv în vederea graţierii unor pedepse şi dezincriminării unor fapte.