Home » Știri » Ion Răducanu, președintele PMP Timiș: ”Domnul Tăriceanu e de pe altă planetă”

Ion Răducanu, președintele PMP Timiș: ”Domnul Tăriceanu e de pe altă planetă”

George Stanciu / 17.10.2016, 16:30
Ion Răducanu, președintele PMP Timiș: ”Domnul Tăriceanu e de pe altă planetă”

Ion Răducanu, deputatul şi președinte al filialei PMP Timiş, afirmă că ”Tăriceanu e de pe altă planetă”, referindu-se la apelul preşedintelui Senatului pentru parlamentari, acesta cerându-le să nu mai dea aviz favorabil cererilor DNA. În paralel, senatorul PSD Matei Suciu afirmă că nu vrea să comenteze, dar că este încrezător în instituțiile statului, chiar dacă ”de multe ori se sare calul”.

”Domnul Tăriceanu e de pe altă planetă, nu ştiu de pe ce planetă e venit aici. E al doilea om în stat, nu poate să vorbească de acţiunile justiţiei la modul la care vorbeşte dânsul. El ar trebui, din poziţia pe care o are, să se ocupe de apariţia legilor care ar trebui să fie legi pentru controlul civil, controlul parlamentar al serviciilor, despre legi care ar trebui să asigure echilibrul puterilor statului. Nu suntem deasupra DNA, nici deasupra justiţiei. Sunt prostii debitate de domnul Tăriceanu. Justiţia trebuie să fie oarbă, să judece drept aşa cum e statuia cu justiţia”, este de părere Ion Răducanu, referindu-se la declarațiile lui Tăriceanu.

În paralel, senatorul PSD de Timis, Matei Suciu spune că are încredere în instituțiile statului, inclusiv în DNA, cu toate că ”de multe ori se sare calul”.

”Nu vreau să comentez declaraţiile domnului Tăriceanu. Ceea ce pot spune e că noi credem în instituţiile statului, chiar dacă de multe ori se sare calul. Avem încredere în instituţiile statului şi DNA pentru că greşelile se îndreaptă. Iar evenimentele legate de şefa DNA, Laura Codruţa Kovesi, ne îndreptăţesc să avem încredere că adevărul triumfă”, susține Suciu.

Nici deputatul liberal din Timiș, Cornel Sămărtinean, nu susține propunerea făcută de Călin Popescu Tăriceanu și crede că președintele Senatului ar ”duce o luptă personală”.

”Nu pot fi de acord cu dânsul (Tăriceanu – n.r.), nu e normal ca Parlamentul să decidă cine să fie sau nu trimis în instanţă, nu ne putem opune şi să formăm un scut faţă de cererile venite de la Parchete. Părerea mea personală, ca om, probabil că domnul Tăriceanu duce o luptă personală şi probabil această declaraţie e subiectivă”, afirmă Sămărtinean, citat de news.ro.

 

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, le-a cerut duminică parlamentarilor să nu mai dea curs cererilor DNA care vizeasă ridicarea imunității până la finalul legislaturii curente.

”Este binecunoscută poziţia mea potrivit căreia DNA nu mai slujeşte de mult Justiţia, ci, în spatele paravanului luptei necesare şi legitime cu corupţia, a devenit prea adesea un instrument folosit pentru anihilarea adversarilor politici ai celor care dirijează pe căi oculte activitatea acestei instituţii. Scenariul din campania electorală pentru alegerile locale, când DNA a scos în public cu surle şi trâmbiţe mediatice tot felul de dosare inconsistente, motiv pentru care au fost respinse de instanţe sau despre care nu s-a mai auzit nimic, dar care şi-au atins atunci scopul eliminării din cursă a unor candidaţi nedoriţi şi incomozi, se repetă acum înaintea campaniei pentru alegerile parlamentare”, este mesajul lui Tăriceanu, sub forma unui ”apel către parlamentari”, acesta apărând și pe site-ul Senatului.