Home » Știri » Peste 1.000 de jandarmi vor asigura ordinea la meciul România – Polonia

Peste 1.000 de jandarmi vor asigura ordinea la meciul România – Polonia

Octavian Palade / 10.11.2016, 16:04
Peste 1.000 de jandarmi vor asigura ordinea la meciul România – Polonia

Peste 1.000 de jandarmi vor asigura măsurile de ordine la meciul România – Polonia, care va avea loc vineri, de la ora 21.45, pe Arena Naţională din Bucureşti.

În cadrul dispozitivului de ordine publică se vor afla jandarmi din cadrul echipelor de dialog, vorbitori de limba engleză, care vor participa la această misiune cu scopul de a asigura o bună relaţionare cu suporterii echipei oaspete, transmite Jandarmeria Capitalei, într-un comunicat preluat de news.ro.

Jandarmii vor fi sprijiniţi de şase ofiţeri de poliţie polonezi – specializaţi în gestionarea competiţiilor sportive cu grad ridicat de risc, care au misiunea de a facilita dialogul şi transmiterea principalelor mesaje ale autorităţilor române. Tot ca o măsură preventivă, specialişti din cadrul serviciului de prevenire ai Jandarmeriei Capitalei vor împărţi suporterilor polonezi flyere în limba engleză şi poloneză, cu principalele recomandări din legislaţia naţională referitoare la desfăşurarea competiţiilor sportive.

Accesul spectatorilor se va face începând cu ora 19.30 doar pe bază de bilete şi invitaţii, iar pentru a evita aglomeraţia în jurul punctelor de intrare în stadion, Jandarmeria recomandă suporterilor să vină din timp, începând cu ora deschiderii porţilor de acces.

Federaţia Poloneză de Fotbal (PZPN) a primit 3.000 de bilete pentru meciul de vineri, de pe Arena Naţională, pe care le-a distribuit printr-un sistem securizat de vânzare on line, însă presa avertizează că 200 de huligani ar putea ajunge la Bucureşti, în ciuda măsurilor luate ca tichetele să nu poată fi cumpărate de fani interzişi pe stadioane.

Autorităţile din Polonia sunt în alertă şi încearcă să-i împiedice pe aceştia să părăsească ţara pentru a merge la Bucureşti. De asemenea, polonezii vor trimite polițiști care vor colabora cu forţele de ordine din România.

Suporterii polonezi au produs incidente recent la Madrid, pe 18 octombrie, cu ocazia meciului Real – Legia Varşovia.

România va întâlni vineri, de la ora 21.45, pe Arena Naţională, reprezentativa Poloniei, în etapa a IV-a a Grupei E a preliminariilor Cupei Mondiale din 2018.