Home » Știri » Japonezii au reparat în doar 48 de ore o intersecție înghițită de o groapă uriașă

Japonezii au reparat în doar 48 de ore o intersecție înghițită de o groapă uriașă

George Stanciu / 15.11.2016, 14:33
Japonezii au reparat în doar 48 de ore o intersecție înghițită de o groapă uriașă

Autoritățile din oraşul japonez Fukuoka, unde o intersecție întreagă a fost înghițită de o groapă uriașă, au reușit să repare zona afectată în doar două zile, iar zona a fost redeschisă traficului.

Într-o demonstraţie aparte de eficienţă japoneză, muncitorii au lucrat în două schimburi, de câte 24 de ore, pentru a umple groapa cu 6.200 de metri cubi de nisip şi ciment, turnând apoi asfalt și refăcând marcajele rutiere. În total, lucrarea a durat doar două zile.

Carosabilul din intersecție nu este singurul element ce a fost reparat în cadrul acestei acțiuni ample. Muncitorii au reparat și sistemul de canalizare, de alimentare cu gaze, în subteran, și semafoarele şi stâlpii de iluminat, la suprafață. Toate aceste elemente au fost înghițite de groapa enormă apărută pe 8 noiembrie dimineaţă.

Echipele de muncitori au fost lăudate de oameni pe reţelele de socializare, iar imaginile cu progresul făcut într-un timp atât de scurt au devenit virale. „Sunt surprins că drumul a fost redeschis într-o săptămână”, a scris un utilizator pe Twitter. “Impresionant. A fost rapid”, a comentat un altul, relatează news.ro.

Autorităţile au inspectat lucrarea și au declarat că zona este sigură. Astfel, intersecția a fost redeschisă circulației.

Primarul din Fukuoka, Soichiro Takashima, a asigurat populația că terenul din zona afectată este în prezent de 30 de ori mai rezistent decât înainte. El a adăugat că o comisie de experți a fost convocată pentru a stabili cauzele care au dus la formarea craterului uriaș din intersecție.

Groapa, care a avut o adâncime de 20 de metri, a provocat haos pentru navetişti, după ce metrourile nu au circulat în zona respectivă mai multe ore. De asemenea, în vecinătatea gropii, a fost oprită alimentarea cu energie electrică şi cu gaz.