Home » Știri » John Hurt a murit: actorul din Harry Potter și Alien avea 77 de ani

John Hurt a murit: actorul din Harry Potter și Alien avea 77 de ani

Octavian Palade / 28.01.2017, 06:18
John Hurt a murit: actorul din Harry Potter și Alien avea 77 de ani

John Hurt a murit. Actorul britanic rămâne cunoscut pentru rolurile sale din filmele Harry Potter, Alien și Hellboy, dar și pentru cel din seria Doctor Who.

John Hurt a murit la vârsta de 77 de ani și suferise de cancer pancreatic. El a vorbit despre diagnosticul său în luna iunie a anului 2015, iar în luna octombrie a aceluiași an a anunțat că doctorii au reușit să-l trateze cu succes, spunând că este entuziasmat de faptul că și-a revenit.

Înainte de a anunța că s-a vindecat, actorul a declarat că nu poate spune că este îngrijorat de mortalitate, dar că e ”imposibil să nu ajungi la vârsta mea și să nu contemplezi un pic la asta”. ”Cu toții trecem prin timp și ne ocupăm scaunele pentru un timp foarte scurt. Dar tratamentul meu decurge excelent de bine, așa că sunt optimis”. Cu toate astea, John Hurt a murit.

John Hurt a murit, dar lasă în urmă multe roluri de succes

John Hurt va rămâne în memoria colectivă mulțumită rolurilor sale din filmele Harry Potter, Hellboy, Alien, Omul Elefant, dar și din seria Doctor Who.

În Harry Potter, John Hurt îl interpretează pe vânzătorul de baghete, Olivander, iar în seria Doctor Who îl interpretează, timp de trei episoade, pe cel de-al 8-lea Doctor.

Una dintre cele mai memorabile scene ale sale rămâne, însă, cea din filmul Alien. Personajul interpretat de John Hurt moare în momentul în care un extraterestru îi iese din piept.

De asemenea, actorul a avut un rol și în producția Jackie, despre soția lui John F. Kennedy, film care rulează în prezent în cinematografe.

John Hurt a murit, dar pe timpul carierei sale a adunat două nominalizări la Oscar, un Glob de Aur și patru premii Bafta. El a fost căsătorit, timp de 12 ani, cu actrița, producătoarea și pianista Anwen Rees-Myers.