Home » Știri » Jungla de la Calais găzduiește încă sute de migranți, contrar spuselor autorităților

Jungla de la Calais găzduiește încă sute de migranți, contrar spuselor autorităților

George Stanciu / 27.10.2016, 15:11
Jungla de la Calais găzduiește încă sute de migranți, contrar spuselor autorităților

Câteva sute de imigranți, printre care și 200 de copii, sunt încă în Jungla de la Calais, chiar dacă autoritățile franceze susțin că tabăra este acum goală.

Aproximativ 30 dintre minori au fost adăpostiți într-un depozit, dar situația celorlalți este incertă, afirmă un corespondent BBC aflat la fața locului, citat de news.ro.

O reprezentantă din partea organizației Save the Children, Dorothy Sang, aflată la fața locului, spune că sute de copii nu s-au putut înregistra şi implicit nu au putut să intre în zona creată pentru minori.

“Când ardeau incendiile în tabără, tabăra a fost evacuată, dar procesul de înregistrare pentru copii se încheiase, iar barăcile erau pline. Deci pur şi simplu nu aveau unde să meargă copiii”, arată aceasta.

Aproximativ 1.500 de minori neînsoțiți au primit găzduire într-un adăpost temporar, construit din containere de marfă modificate, însă acesta și-a atins capacitatea maximă.

În total 5.596 de migranți au fost „puși la adăpost” până în a treia seară a operaţiunii ce are ca scop evacuarea taberei cunoscută ca Jungla de la Calais, a anunțat miercuri ministerul de Interne într-un comunicat oferit presei.

Prefectul din Pas-de-Calais, Fabienne Buccio, susține că misiunea a fost îndeplinită. Autorităţile se ocupă în prezent de demolarea barăcilor în care au trăit migranţii.

Franța a luat decizia de a evacua Jungla de la Calais în dimineața zilei de luni, iar sute de indivizi, majoritatea cu bagaje, s-au aşezat la coadă în faţa unui hangar, acesta fiind cartierul general al operaţiunilor. Oamenii așteaptă să fie trimiși către unul dintre cele 450 de centre de primire deschise pentru migranți în Franţa.

Poliţişti înarmaţi au înconjurat hangarul şi au fost desfăşuraţi în interiorul taberei, după ce, în cursul nopţii de duminică spre luni, grupuri de migranţi au incendiat toaletele şi au atacat forțele de ordine cu pietre.