Home » Știri » Klaus Iohannis anunță referendum pentru grațiere

Klaus Iohannis anunță referendum pentru grațiere

Redactia Știri / 23.01.2017, 18:29
Klaus Iohannis anunță referendum pentru grațiere

Președintele României, Klaus Iohannis, a anunțat că va organiza un referendum pentru grațiere și modificarea legilor privind amnistia. 

După protestele privind legea grațierii și amnistiei penale, Klaus Iohannis a făcut declarații de presă și a anunțat organizarea unui referendum privind modificarea legilor justiției. Iohannis a declarat, privind un referendum pentru grațiere, că există un există un larg interes pentru modificarea codurilor penale şi graţierii, iar poporul trebuie să se pronunţe asupra acestor teme.

”Voi începe demersurile pentru un referendum, prin care românii vor putea să se exprime, să spună dacă sunt de acord cu acest demersuri sau nu. Fiindcă atunci când au votat, aceste teme nu s-au găsit în programul de guvernare al PSD. Dacă guvernanţii au făcut o temă din asta, vort trebui să suporte votul popular. Aparent, vorbim despr echestiuni legate de Justiţie, despre OUG. În realitate, dragi români, vorbim despre ce fel de naţiune vrem să fim. Vrem să fim o naţiune puternică, un stat de drept, sau vrem să fim o naţiuen aşa şi aşa, cu un stat d edrept care poate fi înmuiat şi discutat? Trebuie să ne hotărâm ce feld e naţiune suntem. Eu îmi doresc o naţiune puternică”, a declarat Iohannis, privind un referendum pentru grațiere.

Câteva zeci de români au protestat, duminică seară, față de încercarea PSD și ALDE de a modifica legile justiției și a de a grația peste 3.000 de deținuți.

Klaus Iohannis a fost și el prezent la protestul din Capitală, și a mers prin mulțimea formată de peste 20.000 de persoane. ”O gaşcă de oameni politici cu probleme penale vrea să schimbe legislaţia din România, vrea să slăbească statul de drept. Ori aşa ceva nu se poate admite. Este inadmisibil să se schimbe legislaţia şi zeci, sute de politicieni certaţi cu legea să se găsească cu dosarele curate şi să continue fărădelegile. Românii, pe bună dreptate, sunt indignaţi.”, a spus Iohannis la sosire.