Home » Știri » Kovesi avertizează cu privire la campania de denigrare a DNA

Kovesi avertizează cu privire la campania de denigrare a DNA

George Stanciu / 05.10.2016, 15:01
Kovesi avertizează cu privire la campania de denigrare a DNA

Laura Codruța Kovesi, actualul procuror-șef al Direcției Naționale Anticorupție, afirmă că, în ultimele luni, este purtată o campanie foarte agresivă ce are ca scop denigrarea și decredibilizarea activității DNA, ce are voci doar din direcția persoanelor cercetate, și că hărțuirea procurorilor este rezultatul unor “comisioane de succes”. Kovesi menționează că magistrații din cadrul DNA nu cedează în fața unor astfel atacuri și că își vor continuă activitățile.

Întrebată ce părere are față declarația făcută de Victor Ponta, ce afirmă că prima dată a întâlnit-o la o podgorie a lui Sebastian Ghiță, în 2011, Kovesi a răspuns că, în ultima perioadă, “sunt atacuri foarte agresive asupra DNA”, din partea persoanelor ce sunt cercetate în prezent de procurori.

“Aceste atacuri sunt făcute pentru a intimida procurorii, dar mai ales este o campanie extrem de agresivă pentru decredibilizarea activitătii DNA. De altfel, s-au și plătit sume enorme de bani și comisioane de succes pentru hărtuirea procurorilor DNA și pentru campanii de denigrare a DNA”, a afirmat Kovesi, înainte să intre în sediul Consiliului Superior al Magistraturii.

Aceasta a fost întrebată și dacă există o legătură evenimente precum autodenunțul lui Ghită cu privire teză ei de doctorat, și între cazul Black Cube, Codruța Kovesi a răspuns că se desfășoară campanii plătite ce au ca scop hărțuirea DNA și mai ales de a decredibiliza instituția.

“Atacurile din ultima perioadă, făcute doar de inculpații pe care îi cercetăm sau de persoane cercetate în alte dosare dovedesc acest lucru. (…) În niciun caz nu ne intimidează, nu ne decredibilizează, dar scopul urmărit este acesta, de a decredibiliza activitatea DNA. Sunt convinsă că toate atacurile din ultima perioadă, susținute cu bani mulți, au fost făcute în acest scop, sunt făcute în acest scop, dar răspunsul nostru este acela că ne vom continuă activitatea”, a adăugat procurorul-șef al DNA, conform news.ro.

Procurorii Parchetului Înaltei Curți de Casație și Justiție au demarat procedura de urmărire penală în rem, vizând acuzații instigare la fals intelectual, ca urmare a faptului că Sebastian Ghiță a făcut un autodenunț și a afirmat că a luat parte la falsificarea raportului care atestă că lucrarea de doctorat Laurei Codruța Kovesi nu este plagiată.

„Eu și alți demnitari am participat la falsificarea raportului. Am date și informații pe care vreau să le aduc la cunostintă procurorilor de la Parchetul General. Am făcut acest lucru atunci pentru a o proteja pe Laura Codruța Kovesi pentru că, în acel moment, cu toții credeam că face bine României”, a afirmat Sebastian Ghită.

Laura Codruța Kovesi afirmă că nu a plagiat în cadrul tezei de doctorat și că lucrarea este în totalitate a sa, precizând că procurorii trebuie să facă verificări față de autodenunțul lui Sebastian Ghită.

Sursă imagine: www.radioresita.ro