Home » Știri » Kovesi a sesizat CSM cu privire la afirmațiile la adresa ei, lansate la finalul lui 2016

Kovesi a sesizat CSM cu privire la afirmațiile la adresa ei, lansate la finalul lui 2016

Sebastian Rotaru / 09.01.2017, 15:42
Kovesi a sesizat CSM cu privire la afirmațiile la adresa ei, lansate la finalul lui 2016

Procurorul-șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, a anunțat, luni, că a sesizat Consiliul Superior al Magistraturii cu privire la afirmațiile la adresa ei lansate în spațiul public, la finalul anului trecut.

„Chiar în cursul zilei de astăzi am reluat dialogul instituțional cu CSM și cu privire la afirmațiile care au apărut în cursul lunii decembrie și la începutul acestui an în spațiul public din partea mai multor persoane cercetate de DNA, am sesizat CSM. Practic, răspunsul meu la aceste afirmații îl veți găsi în aceea sesizare pe care o voi face publică în momentul în care voi ajunge la birou”, a spus Kovesi, la ieșire de la Ministerul Justiției, potrivit Agerpres.

Ea a precizat că doar la sfârșitul anului trecut a făcut peste 14 sesizări la Consiliul Superior al Magistraturii cu privire la declarațiile „tendențioase, denigratoare, mincinoase și chiar ridicole uneori” ale inculpaților pe care DNA i-a cercetat.

De asemenea, Kovesi a anunțat că a sesizat CNA pentru 12 emisiuni.

Șefa DNA a mai spus, referindu-se la biblioraftul cu care a venit la Ministerul Justiției, că el conține demersurile făcute cu privire la afirmațiile inculpaților.

„Acel biblioraft conține toate demersurile pe care le-am făcut cu privire la aceste afirmații. Am trimis și în atenția procurorului general, am trimis și ministrului Justiției. O parte dintre aceste afirmații mincinoase au fost verificate deja în cadrul unui dosar penal și s-a dat și o soluție de clasare”, a precizat Kovesi.