Home » Știri » Kovesi și-a achiziționat softul de verificare a tezei de doctorat

Kovesi și-a achiziționat softul de verificare a tezei de doctorat

Sebastian Rotaru / 20.01.2017, 15:24
Kovesi și-a achiziționat softul de verificare a tezei de doctorat

Procurorul-șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, a declarat, vineri, că și-a achiziționat din fonduri proprii softul de verificare a tezei de doctorat.

Kovesi a spus că și-a verificat lucrarea și este corectă „100%”, relatează Agerpres.

„Este o teză muncită, este o teză corectă, s-au pronunțat două verdicte cu privire la acest lucru, că teza este corectă. Mi-am achiziționat, când a apărut a doua verificare, când a fost declanșată, mi-am achiziționat personal, din bani proprii, acel soft care s-a folosit și mi-am verificat teza și este o teză corectă. Este o teză corectă 100%”, a afirmat Kovesi, la Radio România Actualități.

Kovesi nu a făcut comentarii asupra verificării realizate de Universitatea din Timișoara, spunând că, la finalul procedurii, va face public un punct de vedere.

„Nu vreau să comentez în acest moment modul în care s-a făcut verificarea, aștept să rămână definitivă sau să se finalizeze această procedură. Eu am întocmit două puncte de vedere, unul pe care l-am trimis la Universitatea din Timișoara și unul pe care l-am înaintat la CNATDCU. Când va fi finalizată această procedură, pot să fac public punctul de vedere și pot să fac publică și verificarea pe care eu am făcut-o cu același soft. (…) Acel soft identifică similarități, deci acel soft ne arată că ai folosit cuvinte din limba română și ne arată că, dacă introduci corect criteriile — dată, surse de citare, bibliografie—, ești pe zero”, a precizat șefa DNA.

În urma susppiciunilor de plagiat ale Codruței Kovei, Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare (CNATDCU) a stabilit că lucrarea acesteia conține pasaje plagiate în proporție de 4%.

Decizia CNATDCU se bazează pe faptul că doar 20 de pagini din cele 400 ale lucrării de doctorat ar prezenta similitudini cu alte lucrări.

Comisia care a dat verdictul a fost formată din trei specialişti: prof. univ. dr. Vlad Constantinesco, de la Facultatea de Drept a Universităţii „Robert Schumann” din Strasbourg (Franţa), prof. univ. dr. Claudia Ghica-Lemarchad, de la Facultatea de Drept a Universităţii din Rennes 1 (Franţa), şi prof. univ. dr. Radu Chiriţă, de la Facultatea de Drept a Universităţii „Babeş-Bolyai” din Cluj-Napoca, potrivit stiripesurse.ro.