Home » Știri » Legea doctoratelor: PNL atacă la CCR modificările aduse legii

Legea doctoratelor: PNL atacă la CCR modificările aduse legii

George Stanciu / 13.10.2016, 14:36
Legea doctoratelor: PNL atacă la CCR modificările aduse legii

Eugen Nicolăescu a transmis, joi, în cadrul unei conferințe de presă, că grupul PNL din Senat a depus o contestaţie la CCR cu privire la legea doctoratelor. Acesta precizează că votul senatorilor PNL ce nu au susținut cererea de reexaminare a președintelui a fost o ”eroare”.

”Votul celor 12 senatori PNL, colegii noştri, a fost o eroare. Au fost avertizaţi şi atenţionaţi de conducerea partidului, în sensul respectării deciziilor politice ale Biroului Politic Naţional”, a afirmat Nicolăescu.

Liderul deputaţilor PNL susține că decizia PNL a fost să susțină opiniile exprimate de Klaus Iohannis cu privire la reexaminare.

”PNL a sesizat astăzi Curtea Constituţională asupra legii care modifică OUG 4/2016, pe considerente care ţin de nerespectarea regulamentului”, a precizat Nicolăescu.

În plus, acesta a menţionat că în plenul Senatului s-a votat legea, și nu modificările acesteia.

Legea doctoratelor – un nou proiect de lege

El a mai adăugat că, în cazul în care Curtea Constituțională nu va da câștig de cauză cererii lor, senatorii PNL vor iniţia, în procedură de urgenţă, un nou proiect de lege care să corecteze erorile cu care legea doctoratelor a ieșit din Senat, observaţiile preşedintelui Iohannis în cererea de reexaminare fiind adăugate astfel.

”Ne pare rău că preşedintele Iohannis a fost pus în această situaţie, dar subliniem că linia generală a PNL este în sprijinul partaneriatului pe care îl avem cu domnia sa. Sperăm ca aceste incidente să nu se mai petreacă”, a mai adăugat Nicolăescu, citat de news.ro.

Liberalul a mai spus că noua iniţiativă legislativă ar putea fi depusă, cel mai probabil, luni. Astfel, legea doctoratelor, mai exact Legea 1/2011, ar fi adusă în forma ajustată iniţial prin OUG nr. 4/2016.

Sursă imagine: www.rfi.ro